Άρχισε το σφυροκόπημα του χιονιά – Πού υπάρχουν προβλήματα – Σε επιφυλακή οι περιφέρειες

Άρχισε το σφυροκόπημα του χιονιά – Πού υπάρχουν προβλήματα – Σε επιφυλακή οι περιφέρειες

Κακοκαιρία πλήττει την χώρα από άκρη σε άκρη με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις από στεριάς και θαλάσσης. Στην Πάρνηθα έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ακτοπλοϊκές γραμμές της χώρας. Σύμφωνα με το λιμενικό, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος, ενώ κλειστή είναι και η γραμμή Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.

Έως τώρα, τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου εκτελούνται κανονικά. Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολόγιων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στην Θεσσαλία αναμένεται χιονόπτωση κατά τις βραδινές ώρες. Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καιρικών φαινομένων, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τις επόμενες ώρες, αναμένεται επιδείνωση του καιρού, με ισχυρούς ανέμους και κάποιες χιονοπτώσεις σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Επίσης , αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός, ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Στα Γιάννενα ήδη έχουν συγκροτηθεί συνεργία για τα μηχανήματα, ενώ έχει γίνει και διανομή αλατιού σε περιοχές του δήμου Ιωαννιτών, το οποίο οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν εάν υπάρξει ανάγκη.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται τη νύχτα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, έως και -14 βαθμούς στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων.

Σε επιφυλακή το Ηράκλειο Κρήτης εν όψει της επικείμενης κακοκαιρίας. Στις προτεραιότητες των εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας είναι ο άμεσος εκχιονισμός του κεντρικού οδικού δικτύου, η άμεση οδική πρόσβαση – αν απαιτηθεί – προς τις δομές υγείας, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο, καθώς και ο εκχιονισμός δρόμων σε χωριά και οικισμούς. Ανοικτό θα παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της αποψινής νύχτας, αύριο Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 30 του μήνα, το Κέντρο Αστέγων του δήμου Ηρακλείου, όπως και του δήμου Χανίων.

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα Χανιά. Σε όλο το μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου έχουν αναπτυχθεί μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας και των δήμων προκειμένου να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Πληροφορίες προστασίας έχει εκδώσει και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου συνιστά στους πολίτες να προμηθευτούν υλικά θέρμανσης, να ντυθούν με ζεστά ρούχα και να παραμείνουν στο σπίτι τους κατά την διάρκεια της χιονόπτωσης. Επίσης, καλό θα ήταν να προμηθευτούν υλικά εκχιονισμού (πχ. φτυάρια) και να τηρήσουν τους κανόνες ΚΟΚ, όπως προβλέπονται σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Ιδιαίτερη σημασία έχει να δοθεί προσοχή στο σύστημα υδροδότησης, καθώς υπάρχει κίνδυνος διαρροών από σπασμένους σωλήνες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter