Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τα κρούσματα στους οίκους ευγηρίας

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τα κρούσματα στους οίκους ευγηρίας

Εισαγγελική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή της εισβολής ή διάδοσης μιας μεταδοτικής ασθένειας στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι όπου στις 12 Αυγούστου έχουν καταγραφεί τα 36 κρούσματα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διαπιστωθεί η ύπαρξη ευθυνών για τη διασπορά του ιού στον οίκο ευγηρίας. Συγκεκριμένα, ο κος Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων αποτροπής της εισβολής ή διάδοσης μεταδοτικής ασθένειας. Στην έρευνα θα συμμετέχουν και Επιθεωρητές Υγείας.

Στον οίκο ευγηρίας εντοπίστηκαν 36 κρούσματα εκ των οποίων τα 33 είναι ηλικιωμένοι τρόφιμοι και τα άλλα 3 εργαζόμενοι στον οίκο.  

Παράλληλα προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού και σε δεύτερο γηροκομείο(“Εστία Παπαγεωργίου”) της Θεσσαλονίκης παρήγγειλε σήμερα ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Άγγελος Βάσσιος. 

Σημειώνεται ότι θετικοί σε Covid-19 διαγνώστηκαν 15 ηλικιωμένοι που διέμεναν στο Ιδρυμα “Εστία Παπαγεωργίου” της Iεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως, καθώς και επτά άτομα από το προσωπικό. Οι 12 από τους ηλικιωμένους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, οι δύο στο Ιπποκράτειο και ένα άτομο στο Παπανικολάου (οι περισσότεροι με ήπια συμπτώματα), ενώ οι επτά εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter