Ασεβής στη Δημοκρατία

Ασεβής στη Δημοκρατία

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη την Κυριακή το βράδυ στο κλείσιμο της συνεδρίασης για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ανέδειξε ότι ο πρωθυπουργός έχει έναν και μόνο εχθρό. Τη δημοσιογραφία.

Οι διώξεις που έχει εξαπολύσει κατά δημοσιογράφων γιατί αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis στο οποίο είναι πλεγμένοι φίλοι και συνεργάτες του πρωθυπουργού δείχνουν σε όλο του το μεγαλείο το μένος που τον διακατέχει.

Η Ελλάδα είναι ήδη στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ελευθερία του Τύπου. Στην ίδια κατάσταση έχουν βρεθεί και τους έχουν υποβληθεί, ή έχουν δρομολογηθεί αυστηρές κυρώσεις η Ουγγαρία και η Πολωνία, ενώ στο στόχαστρο βρίσκεται και η Σλοβενία. Για μια οικονομία σε τραγική κατάσταση, ανεξάρτητα το τι υποστηρίζουν Μητσοτάκης και Σταϊκούρας το να της κόψει την εισροή χρημάτων όπως έκανε στην Ουγγαρία θα έχει δραματικές επιπτώσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως είναι απτόητος. Με την παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής στη Δικαιοσύνη δείχνει ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να οδηγήσει τη χώρα σε δύσβατους ατραπούς. Με την καθεστωτική του συμπεριφορά και με την αναφορά του σε συμμορίτες επιστρέφει ολοταχώς την ελληνική κοινωνία στα μετεμφυλιακά χρόνια και στα έκτακτα στρατοδικεία όπου με προειλημμένες αποφάσεις έστελναν τους κατηγορούμενους στα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Η θεσμική εκτροπή στην οποία υπέπεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει το μέγεθος της ασέβειάς του προς τη Δημοκρατία.

Είναι ένας πρωθυπουργός που έχει αφήσει τη χώρα στο έλεος της πανδημίας, που εξαφανίζεται ενώ η κακοκαιρία έχει διαλύσει την οικονομική και κοινωνική ζωή της πρωτεύουσας, που ζητάει υποκριτικά συγγνώμη αλλά αποκρύπτει το γιατί, που θεωρεί ότι δεν έχει κάνει κανένα λάθος αλλά για όλα τα δεινά φταίνε οι άλλοι, που συνδιαλέγεται αυτός και οι συνεργάτες του με υπόδικους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί τον εαυτό του πάνω από όλους. Δικαιοσύνη, κριτική, έλεγχο. Εξελίσσεται σε έναν Ορμπάν σε συνδυασμό με Ερντογάν.

Η Ελλάδα έχει δεινοπαθήσει στην ιστορία της από αυταρχικούς πρωθυπουργούς και κυβερνήσεις. Όλων η πρωθυπουργία δεν κατέληξε ομαλά. Κοινωνικές και εθνικές καταστροφές περίμεναν τη χώρα.

Για να μην έχουμε αντίστοιχες καταστάσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του πρέπει να εγκαταλείψουν το γρηγορότερο δυνατόν την εξουσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter