Ασφυξία στα νοσοκομεία: Ασθενείς σε ράντζα ή φορεία πάνω από 24 ώρες

Ασφυξία στα νοσοκομεία: Ασθενείς σε ράντζα ή φορεία πάνω από 24 ώρες

Τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας δέχονται μεγάλη πίεση από ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα, καθώς στις εφημερίες έχουν δεκάδες εισαγωγές.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, τα εισαχθέντα περιστατικά παραμένουν στα επείγοντα σε φορεία πάνω από 24ωρο, νοσηλεύονται σε ράντζα ή σε όποια κλινική του νοσοκομείου έχει κενό κρεβάτι. Έτσι, συναντάμε παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά να νοσηλεύονται σε χειρουργικές, μαιευτικές, καρδιολογικές κλινικές. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μεγιστοποιείται ο κίνδυνος διασποράς ενδονοσοκομειακών μικροβίων.

Ακόμη, το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ελάχιστο και δεν μπορεί να προσφέρει φροντίδα στους νοσηλευόμενους ασθενείς της κλινικής παράλληλα με τους φιλοξενούμενους ασθενείς με παθολογικά προβλήματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου:

ΑΣΦΥΞΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στη διαχείριση των ασθενών με πνευμονολογικά και παθολογικά προβλήματα λόγω της έξαρσης των ιώσεων. Στις εφημερίες στα μεγάλα νοσοκομεία εισάγονται δεκάδες ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα και οι ανεπτυγμένες παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές των νοσοκομείων είναι γεμάτες από τις προηγούμενες εφημερίες.

Ξεκινάει ένας Γολγοθάς διαχείρισης των παθολογικών και πνευμονολογικών περιστατικών. Εισάγονται και παραμένουν στα επείγοντα σε φορεία πάνω από 24ωρο, νοσηλεύονται σε ράντζα ή νοσηλεύονται στη διασπορά. Δηλαδή νοσηλεύονται σε όποια κλινική του νοσοκομείου έχει κενό κρεβάτι. Έτσι παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά νοσηλεύονται σε χειρουργικές, μαιευτικές, καρδιολογικές κλινικές και γενικά σε όλο το νοσοκομείο. Μεγιστοποιείται έτσι ο κίνδυνος διασποράς ενδονοσοκομειακών μικροβίων που ούτως ή άλλως είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη. Σοβαρές δυσχέρειες δημιουργούνται στη νοσηλεία των ασθενών με παθολογικά προβλήματα που νοσηλεύονται σε διάφορες κλινικές. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ελάχιστο και δεν μπορεί να προσφέρει φροντίδα στους νοσηλευόμενους ασθενείς της κλινικής παράλληλα με τους φιλοξενούμενους ασθενείς με παθολογικά προβλήματα.

Οι λιγοστοί παθολόγοι και πνευμονολόγοι ιατροί δεν προλαβαίνουν να γυρνάνε όλες τις κλινικές του νοσοκομείου και να παρακολουθούν τους ασθενείς. Το Υπουργείο Υγείας έκανε σύμβαση με ιδιωτικές κλινικές για την μεταφορά και νοσηλεία ασθενών με παθολογικά προβλήματα για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Οι περισσότεροι ασθενείς αρνούνται να πάνε για νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές όταν τους προτείνουν τη διακομιδή τους οι γιατροί. Φοβούνται κρυφές χρεώσεις οι ασθενείς.

Υπάρχουν καταγγελίες από ασθενείς για πολύ κακές συνθήκες νοσηλείας των ασθενών στις ιδιωτικές κλινικές που διακομίζονται από τα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Μάλιστα πολλοί συγγενείς τους βγάζουν με εξιτήριο και ξαναπήγαινα στα επείγοντα νοσοκομείων για επανεισαγωγή. Αλήθεια γίνεται κάποιος έλεγχος στις εν λόγω κλινικές για τις συνθήκες που παρέχουν στους ασθενείς που διακομίζονται από τα νοσοκομεία;

Γνωστές οι παθογένειες που προκαλούν τη ταλαιπωρία και την επικινδυνότητα για τους ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα και το κίνδυνο διασποράς λοιμώξεων. Η έλλειψη παθολογικών και πνευμονολογικών κλινών. Οι ανεπτυγμένες στα νοσοκομεία δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση. Αυτό είναι απίστευτο με δεδομένο ότι περάσαμε πανδημία που ήταν κατ εξοχήν πνευμονολογική νόσος. Και συνεχίζουμε να διαθέτουμε πάνω από 2.000 κλίνες για περιστατικά covid-19.

Οι σοβαρές ελλείψεις παθολόγων στα περισσότερα νοσοκομεία της περιφέρειας οδηγούν σε διακομιδές των ασθενών με παθολογικά προβλήματα. Η έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης, η αποτυχία του προσωπικού γιατρού οδηγεί τους ασθενείς στα επείγοντα των εφημερευόντων νοσοκομείων όταν επιβαρύνεται η κατάσταση της υγείας τους και απαιτείται εισαγωγή.

Πως λύνεται το μείζον αυτό ζήτημα. Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Προσλήψεις προσωπικού για τη λειτουργία περισσότερων παθολογικών κλινών με ασφάλεια. Ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων. ΚΙΝΗΤΡΑ για προσέλκυση υγειονομικών στο ΕΣΥ προκειμένου να ανακοπεί το κύμα φυγής. Δυστυχώς τίποτα. Η κατάσταση ημέρα με την ημέρα χειροτερεύει.

Διαβάστε επίσης: Άδωνης Γεωργιάδης: Απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ με χρέωση των ασφαλισμένων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter