«Ασφυξία» στο ΕΣΥ, στα «κάγκελα» οι υγειονομικοί για το Παίδων Πεντέλης: «Απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση»

«Ασφυξία» στο ΕΣΥ, στα «κάγκελα» οι υγειονομικοί για το Παίδων Πεντέλης: «Απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση»

Βράζουν οι υγειονομικοί με την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας που από την μια αναστέλλει τις εφημερίες παιδιατρικού νοσοκομείου και από την άλλη δεν ενδυναμώνουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Σε ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ ζητά να μην ανασταλεί η γενική εφημερία του Παίδων Πεντέλης και να παραμείνει κανονικά ενταγμένο στο πρόγραμμα των εφημεριών και να στελεχωθούν με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλα τα Παιδιατρικά νοσοκομεία και η Π.Φ.Υ.

Όπως εξηγούν «η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας εμμένει στην απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση να καταργήσει την 24ωρη γενική εφημερία του Παίδων Πεντέλης για να απασχοληθεί το προσωπικό σε επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές, όπως κάνει σαφές με απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 14/01/2022.Με χιλιάδες κρούσματα σε μαθητές, βγάζουν το ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία εκτός εφημερίας και δίνουν οδηγία να διακομίζονται στα άλλα δύο «Παίδων» τα επιβεβαιωμένα θετικά περιστατικά».

Μάλιστα όπως αναφέρουν «Εμφανείς είναι οι αρνητικές επιπτώσεις, μόλις μια μέρα μετά την υλοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης για αναστολή της 24ωρης γενικής εφημερίας του Παίδων Πεντέλης (16 & 17/1), η οποία ήδη έχε οδηγήσει σε ασφυξία τα δύο άλλα νοσοκομεία Παίδων που υποδέχονται τον όγκο των περιστατικών».

Την ίδια ώρα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας ανακοίνωσαν στάση εργασίας Ε.Ι.Ν.Α στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ την Τετάρτη 19.01 Το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α με ομόφωνη απόφασή του κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 19.01.22 από τις 12μμ έως 3μμ για τους ιατρούς των Κέντρων Υγείας και ΤΟΜΥ της Αχαΐας, καλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους συναδέλφους και τους τοπικούς φορείς στην Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ στις 1:30μμ. Ενάντια στην αποδυνάμωση και απαξίωση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και τις αναγκαστικές μετακινήσεις γενικών γιατρών στο ΓΝΑιγίου. Οι γιατροί ζητούν να δοθούν οριστικές λύσεις για τη στήριξη του Νοσοκομείου Αιγίου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter