«Ασφυξία» στο ΕΣΥ: Στο «κόκκινο» οι διασωληνωμένοι, δεκάδες σε αναμονή για ΜΕΘ

«Ασφυξία» στο ΕΣΥ: Στο «κόκκινο» οι διασωληνωμένοι, δεκάδες σε αναμονή για ΜΕΘ

Στο «κόκκινο» παραμένει η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρας. Τα κρούσματα παραμένουν υψηλά, οι διασωληνωμένοι άγγιξαν τους 706 την Πέμπτη ενώ δεκάδες άνθρωποι περιμένουν στην αναμονή για μία ΜΕΘ. Υπό αυτές τις συνθήκες, συνεδριάζει το πρωί της Παρασκευής η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Σήμερα, αναμένεται να εκτιμηθεί η πορεία της πανδημίας, και το κατά πόσο βρίσκεται κοντά ή όχι η κορύφωση του 3ου κύματος της πανδημίας όπως επίσης και το πότε αναμένεται ισοπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο θα ήθελε το άνοιγμα της αγοράς την 5η Απριλίου ή το αργότερο έως τις 12 ή 17 Απριλίου, με αυστηρούς κανόνες. Την ίδια ώρα, η ημερομηνία ανοίγματος του λιανεμπορίου θα δώσει το σύνθημα για το σταδιακό άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων, και πρωτίστως των σχολείων.

Δεκάδες στην αναμονή για ΜΕΘ

Ασθενής 37 ετών ο οποίος είχε διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γεννηματά», άφησε την τελευταία του πνοή στις αρχές της εβδομάδας, όπως καταγγέλλει η ΠΕΟΔΗΝ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν κλίνες MEΘ Covid-19, όπως για παράδειγμα το νοσοκομείο της Νίκαιας, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Παρόμοια εικόνα παρουσιάζει και το «Γεννηματάς» με 5 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Παράλληλα, τοποθετήθηκαν ράντζα στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» το όποιο εφημερεύει, καθώς έχουν καλυφθεί όλες οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο της Νίκαιας νοσηλεύονται 11 ασθενείς εκτός ΜΕΘ, 5 στο «Γεννηματάς», 4 στο Τζάνειο, το Θριάσιο και το Ελπίς, 2 στην Παμμακάριστο και δεκάδες άλλοι σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της Αττικής.

Όσο για τις κενές κλίνες, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για μόλις οκτώ διαθέσιμες, 5 στο «Αττικό» και 3 στον «Ερυθρό Σταυρό».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter