Ασημακοπούλου: Μετά τη Βουλή και στην Κομισιόν οι καταγγελίες για διαρροή στοιχείων αποδήμων

Ασημακοπούλου: Μετά τη Βουλή και στην Κομισιόν οι καταγγελίες για διαρροή στοιχείων αποδήμων

Επείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου για το γεγονός ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, απέστειλε προωθητικό υλικό χωρίς τη συναίνεσή τους σε ψηφοφόρους.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Στέλιος Κούλογλου αναφέρει τα ακόλουθα:

«Κατέθεσα σήμερα επείγουσα ερώτηση στην @EU_Commission σχετικά με τις καταγγελίες αποδήμων ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου απέστειλε στα email τους προωθητικό υλικό χωρίς την συγκατάθεση τους.

Συγκεκριμένα, το πρωί της 01/03/2024 οι Έλληνες εκλογείς που είχαν εγγραφεί στα εκλογικά τμήματα του Εξωτερικού το 2023, έλαβαν στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν δηλώσει στο Υπουργείο Εξωτερικών, μήνυμα από την Ευρωβουλευτή Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, για την προώθηση της προεκλογικής της καμπάνιας σε όσους ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου. Μετά τις διαμαρτυρίες ότι τα στοιχεία που ήταν στη διάθεση του Υπουργείου Εσωτερικών διέρρευσαν σε πολιτικό, η κα Ασημακοπούλου ισχυρίστηκε ότι είχε συγκεντρώσει τις διευθύνσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Ευρωβουλευτή, κάτι που διαψεύδουν οι αποδέκτες.

Δεδομένων αυτών η Κομισιόν πρέπει να διευκρινίσει με ποιο τρόπο σκοπεύει να διερευνήσει την εκτεταμένη διαρροή προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) σε πολίτες που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια της Ε.Ε., με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει την πιθανή παραβίαση του Κανονισμού για τη Διαφάνεια και τη Στόχευση στην Πολιτική Διαφήμιση, που υιοθετήθηκε αυτή την εβδομάδα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και τέλος με ποιο τρόπο θα διασφαλίσει το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας των επικείμενων ευρωεκλογών, ειδικότερα στην Ελλάδα».

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Πώς κατέληξαν στοιχεία αποδήμων στην ευρωβουλεύτρια Ασημακοπούλου;

Κασσελάκης για Ασημακοπούλου: Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών; – Διέρρευσαν ή δόθηκαν από το ΥΠΕΣ;

Οι αντιδράσεις για τη στάση τόσο της κας Ασημακοπούλου όσο και των κυβερνητικών ευθυνών που υπάρχουν πίσω από αυτή την ενέργειά της, ολοένα και μεγαλώνουν τόσο από πολίτες που έλαβαν τέτοια μηνύματα όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έθεσε ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, για το θέμα, ενώ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προανήγγειλε ότι προτίθεται να κάνει το ίδιο, ο  κατέθεσε

Υπενθυμίζεται ότι παραλήπτες των ηλεκτρικών μηνυμάτων που “προπαγανδίζουν” την υποψηφιότητα Ασημακοπούλου είναι ψηφοφόροι που εγγράφηκαν προσφάτως στη σχετική πλατφόρμα ή είχαν εγγραφεί στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Ως πιθανή «πηγή» διαρροής θεωρείται το υπουργείο Εσωτερικών, πηγές του οποίου έχουν δηλώσει σε μέσα ενημέρωσης ότι είναι σε εξέλιξη σχετική έρευνα.

Πολλοί πολίτες που έλαβαν τέτοια μηνύματα έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να προσφύγουν δικαστικά μετά και την απάντηση της ευρωβουλευτή ότι δέχεται “επίθεση λάσπης”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter