Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Ασκήθηκε έφεση κατά του βουλεύματος για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου

Μετά από παρέμβαση του Αρείου Πάγου ασκήθηκε αμέσως έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο διατάχθηκε η υφ' όρων αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου.

Το επίμαχο βούλευμα χαρακτηρίζεται «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό».΄

Με την παραγγελία του προς τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας, Λάμπρο Σοφουλάκη, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, του ζητούσε να μελετήσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά του βουλεύματος, που είναι όπως τονίζει «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Ήδη βέβαια ο επικεφαλής της εισαγγελίας Ευβοίας είχε ζητήσει όλα τα στοιχεία, ιατρικές γνωματεύσεις κλπ, που οδήγησαν στην αποφυλάκιση του κου Energa ..

Η παραγγελία Bουρλιώτη

Στην παραγγελία του ο κος Βουρλιώτης αναφέρει πως σε αυτή την κίνηση οδηγείται «ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Κατά τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν αναφέρεται επίσης ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας και δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση.

Την ίδια ώρα, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, διαβιβάζεται και το έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού», Π. Γκουλάκη-Μητσάκη, που αποκάλυψε το «documentonews.gr». Σύμφωνα με το έγγραφο, η γνωμάτευση που χορηγήθηκε στον Αριστείδη Φλώρο για την άπνοια είναι «ανυπόστατη», καθώς - εκτός των άλλων - η γιατρός που την υπέγραψε δεν υπήρξε, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ.

Σημειώνεται, πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα όπως «ψευδή βεβαίωση» και «δωροδοκία» σχετικά με την υπόθεση αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου και τον ιατρικό φάκελο που προσκόμισε, προκειμένου να του βεβαιωθεί ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.