Ασκήσεις πανικου

Ασκήσεις πανικου

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιάστηκε ανέτοιμη να αντιμετωπίσει μια κατάσταση η οποία εν πολλοίς είχε προαναγγελθεί.

Μόλις δύο μήνες από την έναρξη του 2022, σε κλίμα πανικού οι «άριστοι» της πλατείας Συντάγματος βλέπουν τον προϋπολογισμό του έτους να έχει ήδη εκτροχιαστεί.

Από τη μια μεριά η ενεργειακή κρίση –σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που εκτόξευσαν τον πληθωρισμό στο 6,2% τον Ιανουάριο–, από την άλλη η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι κυρώσεις της Δύσης που ανεβάζουν στα ύψη τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου φέρνουν στο προσκήνιο έναν εφιάλτη: τα δίδυμα ελλείμματα στα δημοσιονομικά και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα του οικονομικού επιτελείου για τη φετινή ανάπτυξη έχουν ήδη γίνει καπνός καθώς αυτή αναθεωρείται με τα σημερινά δεδομένα έως και δύο μονάδες προς τα κάτω, λόγω κυρίως της αβεβαιότητας για τον τουρισμό, πάνω στον οποίο είχαν στηριχτεί για μια ακόμη φορά οι οικονομικοί επιτελείς του Κυριάκου.

Με μέτρα-ασπιρίνες το Μαξίμου προσπαθεί να εξισορροπήσει τις τερατώδεις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που κατατρώγουν έως και το 50% των μηνιαίων οικογενειακών προϋπολογισμών, αλλά και τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις σε βασικά προϊόντα, ενώ αναζητεί εναγωνίως, κατόπιν εορτής, τρόπους να μειώσει την εξάρτηση της παραγωγής ρεύματος από το φυσικό αέριο μετά τις επιεικώς άστοχες κινήσεις του στο κλείσιμο των λιγνιτικών εργοστασίων.

Στις ασκήσεις πανικού που τώρα επιδίδονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του, με εμμονή στο ξεπούλημα του δημοσίου και χωρίς καμία πρόβλεψη για οτιδήποτε άλλο, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να φέρνουν τη χώρα πιο κοντά σε ένα νέο, χειρότερο μνημόνιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter