Ασκούνται διώξεις στον Ανδρέα Λοβέρδο για το σκάνδαλο Novartis – Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης της Τουλουπάκη

Ασκούνται διώξεις στον Ανδρέα Λοβέρδο για το σκάνδαλο Novartis – Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης της Τουλουπάκη

Νέα τροπή λαμβάνει πλέον η υπόθεση Novartis, καθώς το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης που είχε ζητήσει για την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μόλις κοινοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου στην Εισαγγελία Διαφθοράς θα ασκηθούν ποινικές διώξεις στον Ανδρέα Λοβέρδο για το σκάνδαλο Novartis.

Ο Λοβέρδος είχε ζητήσει να εξαιρεθεί η κα Τουλουπάκη με το σκεπτικό ότι ήταν συμμέτοχος στα αδικήματα που φέρεται να έχει τελέσει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελοπουλος. Ωστόσο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών υιοθετώντας την απορριπτική πρόταση της εισαγγελέως απέρριψε το αίτημα Λοβέρδου.

Η εισαγγελέας στην εισήγησή της προς το Συμβούλιο ανέφερε ότι δεν συντρέχουν λόγοι μεροληψίας στο πρόσωπο της Ελένης Τουλουπάκη και για το λόγο αυτό μπορεί να συνεχίσει το εισαγγελικό της έργο.

Στο μεταξύ σήμερα, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται από τον Άρειο Πάγο για τους δικονομικούς χειρισμούς στο σκάνδαλο Novartis, εξετάστηκε σαν μάρτυρας η τέως επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Κι αυτό γιατί ο πρώην επόπτης της κ. Τουλουπἀκη, Αντεισαγγελέας Α.Π., Ιωάννης Αγγελής, έχει υποστηρίξει στις καταθέσεις του οτι η κ. Παπασπύρου συμμετείχε σε συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, και την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, όπου, κατά τα λεγόμενα Αγγελή, είχε συμφωνηθεί η απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από τη θέση της προκειμένου να σταματήσει η επιρροή του «Ρασπούτιν»…

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ.Παπασπύρου στην κατάθεσή της δεν αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα και αρνήθηκε όσα έχει υποστηρίξει σε σχέση με την ίδια ο Ιωάννης Αγγελής. .

Διέψευσε δηλαδή τον ισχυρισμό Αγγελή ότι συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης που αφορούσε στην απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από τη θέση της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter