ΑΣΟΕΕ-Ανάληψη ευθύνης: «Aνάδειξη ενός ζητήματος που έχει θαφτεί γύρω από ισχυρές γνωριμίες»

ΑΣΟΕΕ-Ανάληψη ευθύνης: «Aνάδειξη ενός ζητήματος που έχει θαφτεί γύρω από ισχυρές γνωριμίες»

Mε κείμενό που δημοσίευσε η ομάδα «Αναρχικοί/Αναρχικές», ανέλαβε την ευθύνη για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ προ ημερών.

Σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουστιαστικού χώρου, ανακοίνωσαν πως εκείνοι προέβησαν στον ξυλοδαρμό του καθηγητή.

Στο κείμενό της η ομάδα κάνει αναφορά ονομαστικά στον καθηγητή, κάνει λόγο για «προπηλακισμό» και όχι για ξυλοδαρμό, και κάνει εκτενή αναφορά στο περιστατικό προσθέτοντας πως «έχουν δημοσιοποιηθεί δύο επώνυμες καταγγελίες εις βάρος του».

Σημειώνουν μάλιστα: «Ο προπυλακισμός του, η γραφή συνθημάτων στους τοίχους του αμφιθεάτρου και η σωματική βία που του ασκήσαμε αποτέλεσαν τα βασικά μας μέσα για την ανάδειξη ενός ζητήματος που έχει θαφτεί γύρω από ισχυρές γνωριμίες».

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους πως η υπόθεση του εν λόγω καθηγητή: «δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο παράδειγμα. Ούτε είναι θέμα ανικανότητας ή αδιαφορίας των εμπλεκόμενων, αλλά έτσι λειτουργεί διαχρονικά το σύστημα και τα παρακλάδια του. Τέτοια υποκείμενα υπάρχουν μέσα στην καθημερινότητά μας σε διάφορες μορφές, υποκείμενα που εκμεταλλευόμενοι την εξουσία που τους δίνεται, καταπιέζουν ζωές άλλων, προκειμένου να ικανοποιήσουν προσωπικές τους επιθυμίες, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι ποτέ δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με οποιαδήποτε συνέπεια. Επιλέξαμε να ‘’σπάσουμε’’ αυτή την ψευδαίσθηση υπενθυμίζοντας στους εκμεταλλευτές μας ότι καμία θέση και κανένα κοινωνικό στάτους δεν σε καθιστά άτρωτο. Αρνούμαστε την υποδούλωση και χτίζουμε εμπόδια στην εφαρμογή της κανονικότητας που θέλουν να μας επιβάλλουν».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter