Ασπίδα της Ένωσης Εισαγγελέων για την πρόταση αθώωσης του Μίχου – «Οι αντιδράσεις υπερβαίνουν κάθε μέτρο ευπρέπειας»

Ασπίδα της Ένωσης Εισαγγελέων για την πρόταση αθώωσης του Μίχου – «Οι αντιδράσεις υπερβαίνουν κάθε μέτρο ευπρέπειας»

Με μία ανακοίνωση «ασπίδα» τοποθετήθηκε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, μετά τη θύελλα αντιδράσεων για την πρόταση της Εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο και τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό. Στην ανακοίνωση, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αποδέχεται το δικαίωμα στην κριτική αλλά ουσιαστικά την απορρίπτει με τη δικαιολογία της βαρβαρότητας. Το κράτος δικαίου έχει όμως ως αρχή του την ελευθερία γνώμης και την κριτική.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι πάντοτε σεβαστή, πλην όμως δεν επιτρέπεται, στο βωμό της ικανοποίησης της κοινής γνώμης και του λαϊκού αισθήματος, να υπερβαίνει κάθε μέτρο σεβασμού και ευπρέπειας και να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης και προσβολής του ελεύθερου και ανεξάρτητου φρονήματός τους». 

Παράλληλα, κάνει λόγο για τακτικές «λεκτικής βαρβαρότητας σε βάρος των λειτουργών της Δικαιοσύνης, από όπου κι αν προέρχονται, και επισημαίνει ότι πρακτικές αυτού του είδους δεν αρμόζουν σε ένα κράτος δικαίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Με αφορμή δημοσιεύματα με απαξιωτικούς τίτλους, αλλά και δηλώσεις δικηγόρων και πολιτικών προσώπων, που στρέφονται σε βάρος εισαγγελικής λειτουργού για το περιεχόμενο της πρότασής της σε δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης, τονίζει ότι η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι πάντοτε σεβαστή, πλην όμως δεν επιτρέπεται, στο βωμό της ικανοποίησης της κοινής γνώμης και του λαϊκού αισθήματος, να υπερβαίνει κάθε μέτρο σεβασμού και ευπρέπειας και να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης και προσβολής του ελεύθερου και ανεξάρτητου φρονήματός τους.

Εκφράζει δε για πολλοστή φορά την ανησυχία της για τις τακτικές λεκτικής βαρβαρότητας σε βάρος των λειτουργών της Δικαιοσύνης, από όπου κι αν προέρχονται, και επισημαίνει ότι πρακτικές αυτού του είδους δεν αρμόζουν σε ένα κράτος δικαίου.»

Διαβάστε επίσης:

Οργή για την πρόταση αθώωσης του Μίχου για βιασμό της 12χρονης – Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα (Photos)

Ο Μίχος γίνεται σφραγίδα της Δικαιοσύνης

«Πυρά» Ακρίτα μετά την εισαγγελική πρόταση για Μίχο: «Αισθάνομαι σωματικά άρρωστη»

Αποστολος Λύτρας: «Απαράδεκτη η εισαγγελική πρόταση για τον Ηλία Μίχο» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter