«Αστακός» η Γαλλία για την ημέρα της Βαστίλης – Ο Μακρόν κατεβάζει 130.000 αστυνομικούς στους δρόμους

«Αστακός» η Γαλλία για την ημέρα της Βαστίλης – Ο Μακρόν κατεβάζει 130.000 αστυνομικούς στους δρόμους

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Γαλλία με την κυβέρνηση Μακρόν να θέτει επί ποδός 130.000 αστυνομικούς για την εθνική εορτή, την ημέρας της Βαστίλης. Μάλιστα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν και δυνάμεις ταχείας επέμβασης, ελικόπτερα, τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά και τεθωρακισμένα οχήματα. Ενδεικτικό της σκληρής αστυνόμευσης που θέλει να επιστρατεύσει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, είναι ότι 45.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν μόνο στο Παρίσι.

Παράλληλα, ήδη εφαρμόζεται απαγόρευση της πώλησης και της χρήσης πυροτεχνημάτων σε εθνική κλίμακα και αρκετοί δήμοι ακύρωσαν εκτοξεύσεις πυροτεχνημάτων για λόγους ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία: 130.000 αστυνομικούς βγάζει στους δρόμους ο Μακρόν για την ημέρα της Βαστίλης

Ο Γάλλος πρόεδρος προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστείλει με ακραία αστυνομοκρατία και χρήση βίας την λαϊκή οργή που έχει ξεσπάσει μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από σφαίρα αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου την 27η Ιουνίου. Η δολοφονία του 17χρονου ήρθε να βάλει φωτιά στη Γαλλία, μετά το ήδη εκρηκτικό κλίμα που επικράτησε για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μακρόν.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία: Πορείες κατά της αστυνομικής βίας σε πολλές πόλεις, και στο Παρίσι παρά την απαγόρευση των αρχών

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter