Ασταμάτητη η Δημητρίου στην Προανακριτική: Αναξιόπιστος ο Μανιαδάκης – Όψιμες οι καταγγελίες Ράικου-Αγγελή

Ασταμάτητη η Δημητρίου στην Προανακριτική: Αναξιόπιστος ο Μανιαδάκης – Όψιμες οι καταγγελίες Ράικου-Αγγελή

Σε μεγάλο «πονοκέφαλο» για τον άτυπο συνασπισμό ΝΔ ΚΙΝΑΛ εξελίσσεται η Ξένη Δημητρίου, καθώς στην τέταρτη κατά σειρά κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή αποδομεί και τις τελευταίες προφάσεις των υποστηρικτών της «σκευωρίας Novartis».

Απαντώντας σε ερώτημα που αφορούσε τον Νίκο Μανιαδακη, η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτήρισε τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα αναξιόπιστο, καθώς -σύμφωνα με τα λεγόμενά της- ο άλλοτε «Ιωάννης Αναστασίου» θα έπρεπε να είχε κάνει τις καταγγελίες περί πιέσεων προτού καταστεί κατηγορούμενος από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. «Ο χρόνος που το έκανε (ενώ δηλαδή έγινε κατηγορούμενος) είναι σημαντικός. Δεν είναι αξιόπιστος για αυτόν ακριβώς τον λόγο» φέρεται να συμπέρανε.

Ως προς τους Ιωάννη Αγγελή και Ελένη Ράικου, η Ξ. Δημητρίου επισήμανε για άλλη μια φορά τη σημασία των ετεροχρονισμένων καταγγελιών τους. «Αρχές του 2018 κατατέθηκαν οι μηνύσεις Σαμαρά και άλλων κατά των εισαγγελέων και πολιτικών προσώπων. Οι Ι. Αγγελής και Ελ. Ραικου δεν είπαν το παραμικρό τότε για πιέσεις, για ¨Ρασπουτιν¨ κλπ. Αυτά ειπώθηκαν πολύ μετά τον Φεβρουάριο του 2018. Εγώ, η ίδια, έστειλα τις μηνύσεις στη Βουλή. Πολύ αργότερα (περίπου ένα χρόνο μετά) Ράικου και Αγγελής άρχισαν να μιλούν για Παπαγγελόπουλο, για πιέσεις κοκ» φέρεται να αφηγήθηκε και διαπίστωσε πως «όψιμα τα λέει η Ράικου και ακόμη πιο όψιμα ο Αγγελής».

Αναφορικά με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, η Ξ. Δημητρίου επανέλαβε ότι μετά το ταξίδι στη Βιέννη, ο Αγγελής της είπε ότι πίσω από το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», που του ασκούσε κριτική, ήταν ο Δ. Παπαγγελόπουλος. «Μόνο για το δημοσίευμα. Όχι για πιέσεις κλπ στην υπόθεση της Novartis» ξεκαθάρισε, εκθέτοντας με αυτόν τον τρόπο την κυβερνητική πλειοψηφία που έσπευσε να προβεί σε επιλεκτική εκμετάλλευση των λεγόμενών της στην προηγούμενη κατάθεση.

«Δεν ήταν παρέμβαση η επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Α.Π.»

Στο ερώτημα του Γιάννη Ραγκούση σχετικά με το αν η επίσκεψη του Δ. Τζανακοπουλου στον Άρειο Πάγο αποτελούσε παρέμβαση, η μάρτυρας διέψευσε αυτήν την ανάγνωση, γεγονός που καταδεικνύει τους προσχηματικούς λόγους που επικαλέστηκαν ΝΔ – ΚΙΝΑΛ για να θέσουν εκτός Προανακριτικής τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, η Ξ. Δημητρίου αποκάλυψε ότι νυν υπουργός της ΝΔ, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, είχε επισκεφτεί το γραφείο της για να ενημερωθεί σχετικά με δική του εκκρεμούσα υπόθεση, με την μάρτυρα να μην δέχεται καν να μπει σε συζήτηση…

«Όχι φυσικά. Σας είπα ότι συζητήσαμε για λίγα λεπτά διαδικαστικά θέματα. Δεν είναι ασυνήθιστο να ζητούν συνάντηση και να επισκέπτονται τον Άρειο Πάγο, πολιτικοί. Μάλιστα με είχε επισκεφθεί νυν υπουργός της ΝΔ, όταν το κόμμα του ήταν στην αντιπολίτευση, για να με ρωτήσει για εκκρεμή προσωπική του υπόθεση. Φυσικά και δεν τον ενημέρωσα» φέρεται να αφηγήθηκε.

Οι κουτοπόνηρες ερωτήσεις Κεγκέρογλου

Στις ερωτήσεις του «συνήθη ύποπτου», Βασίλη Κεγκέρογλου, κλήθηκε να απαντήσει στην αρχή της τέταρτης εξέτασής της η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με τον εισηγητή του ΚΙΝΑΛ να προσπαθεί με κουτοπόνηρο τρόπο να εκμαιεύσει απαντήσεις που συνάδουν με τις πολιτικές στοχεύσεις του διωκόμενου, Ανδρέα Λοβέρδου.

«Είναι νόμιμος ο τρόπος με τον οποίο η Τουλουπακη έκανε προστατευόμενο τον ¨Σαράφη¨; Το ρωτάω γιατί κατέθεσε στην Αμερική και προσδοκά όφελος…» ρώτησε με νόημα ο Β. Κεγκέρογλου, καθιστώντας αυτομάτως γεγονός ότι ο ίδιος μάρτυρας έχει καταθέσει και στις αμερικανικές Αρχές για τη διερεύνηση που διεξάγεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. «Δικό σας συμπέρασμα ότι είναι εμπλεκόμενος ο μάρτυρας, δεν το γνωρίζω. Εσείς ισχυρίζεστε ότι έχετε τα στοιχεία, εσείς το λέτε» απάντησε η μάρτυρας, διαψεύδοντας τα βολικά συμπεράσματα του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ.

Εν συνεχεία, ο Β. Κεγκέρογλου, σε ρόλο συνηγόρου, ανέγνωσε αποσπάσματα από τη δικογραφία του Αν. Λοβέρδου. «Δεν είναι δυνατόν να καταθέτω για ζητήματα που αναφέρονται στην δικογραφία και να κάνω αποσπασματικές αναφορές» παρενέβη η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνούμενη να συμμετάσχει στα μικροπολιτικά παιχνίδια του εισηγητή του ΚΙΝΑΛ.

Επόμενος μάρτυρας ο Πολάκης

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, εάν η εξέταση της Ξ. Δημητρίου ολοκληρωθεί σήμερα, επόμενος μάρτυρας θα είναι ο τέως αν. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Μετά από αυτήν την άβολη για ΝΔ – ΚΙΝΑΛ κατάθεση, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, θα ακολουθήσει η συζήτηση της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου του Δ. Παπαγγελόπουλου στην Ολομέλεια.

Αίτημα Παπαδάκου

Αίτημα προς Επιτροπή απέστειλε η δημοσιογράφος, Γιάννα Παπαδάκου, ζητώντας να της χορηγηθούν τα πρακτικά των καταθέσεων του Σάμπυ Μιωνή, καθώς προτίθεται να κινήσει ένδικα μέσα εναντίον του.

Η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι μέλη της Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής. Επειδή πληροφορήθηκα από τον τύπο και μερίδα των sites ότι μέρος της κατάθεσης ενώπιον σας του Σάμπυ Μιωνή με αφορά. Επειδή προτίθεμαι να καταθέσω σε βάρος του έγκληση για ψευδορκία, απάτη, συκοφαντική δυσφήμιση και άλλα αδικήματα και επειδή έχω έννομο συμφέρον σας παρακαλώ, όπως μου χορηγήσετε τα πρακτικά της κατάθεσής του ενώπιόν σας.

Με εκτίμηση Γιάννα Παπαδάκου Δημοσιογράφος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter