Άστατος και βροχερός ο καιρός το Σάββατο με πτώση της θερμοκρασίας – Εβδομαδιαία πρόβλεψη

Άστατος και βροχερός ο καιρός το Σάββατο με πτώση της θερμοκρασίας – Εβδομαδιαία πρόβλεψη

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως πάνω από τη θάλασσα, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά, καθώς και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά,  τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν το Σάββατο αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να μετατοπίζονται νοτιότερα, επηρεάζοντας κυρίως τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατά τόπους σε ημιορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12, στην Ήπειρο από 0 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη Νότια Πελοπόννησο από 5 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 9 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 14 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 13 βαθμούς, ενώ τοπικά στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 14-15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα βόρεια πελάγη και έως 8 μποφόρ στα νότια πελάγη, ενώ τοπικά στις Κυκλάδες και στη Νότια Κρήτη οι εντάσεις των ανέμων θα φτάσουν τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, με εντάσεις που στα παράκτια τμήματα θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στα νησιωτικά τμήματα τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν, δίνοντας τοπικές βροχές στα πεδινά και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα ημιορεινά τμήματα στα βόρεια και βορειοδυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες βροχές στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, φαινόμενα που όμως γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανοικτά του Θερμαϊκού 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23-02-2020

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και την Εύβοια. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και στο νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν στα βόρεια σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24-02-2020Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι το μεσημέρι από τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

ΤΡΙΤΗ 25-02-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26-02-2020

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου το βράδυ θα εκδηλωθούν και  μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές  βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 27-02-2020

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Το βράδυ στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter