Αστείες δικαιολογίες Κοντοζαμάνη για το ακαταδίωκτο των λοιμωξιολόγων

Αστείες δικαιολογίες Κοντοζαμάνη για το ακαταδίωκτο των λοιμωξιολόγων

Απάντηση στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας, με την οποία η κυβέρνηση δρομολογεί την αμνήστευση των μελών της επιτροπής των ειδικών προσπάθησε να δώσει ο αναπληρωτής Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, σκοπός της κυβέρνησης είναι να «θωρακίσει» τα μέλης της επιτροπής, καθώς και να διασφαλίσει την προσπάθειά τους να αποφασίζουν ελεύθερα και ανηπερέαστα.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας μίλησε για «άγνοια» από την πλευρά των ειδικών και ξέχασε να αναφέρει τη συστηματική άρνηση της Νέας Δημοκρατίας για δημοσίευση των πρακτικών από τις συνεδριάσεις της ειδικής επιτροπής επιστημόνων.

Οι παραπάνω δηλώσεις του κ. Κοντοζαμάνη μόνο ως προκλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς είναι σαφές ότι η τροπολογία αυτή αποτελεί κατηγορηματική ομολογία ότι η λειτουργία της επιτροπής δεν ήταν ευθυγραμμισμένη με τις επιστημονικές της υποχρεώσεις και τον όρκο στον Ιπποκράτη.

Αναλυτικά η δήλωσή του: 

«Σκοπός μας είναι να θωρακίσουμε τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων έτσι ώστε να αποτρέψουμε πρόσωπα τα οποία είτε από άγνοια, είτε σκοπίμως κάνουν κατάχρηση των δικομονομικών δυνατοτήτων που παρέχει ο νομοθέτης και δημιουργούν προσχώματα στην ομαλή λειτουργία της επιτροπής.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» Εξαδάκτυλου για την αμνήστευση των λοιμωξιολόγων: «Αποποιούμαι των προνομίων»

Οφείλουμε όλοι μαζί να διασφαλίσουμε την ευθυκρισία και την ανεξαρτησία των μελών της επιτροπής. Τα μέλη της επιτροπής πρέπει να αποφασίζουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα και να εισηγούνται αναλόγως. Η Επιτροπή αποτελείται από επιστήμονες και η διατύπωση επιστημονικών απόψεων σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποτέλεσμα δίωξης.

Σε ό,τι αφορά την αστική ευθύνη των γιατρών το θεσμικό πλαίσιο είναι πλήρες και οι γιατροί δεν ευθύνονται έναντι τρίτων. Εφόσον παραστεί η ανάγκη παραιτέρω θεσμικής θωράκισης ο νομοθετής εδώ είναι να καλύψει οποιοδήποτε κενό που θα προκύψει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter