Αστεροειδείς: Εφαρμογή της NASA δείχνει τις απειλές για την Γη

Αστεροειδείς: Εφαρμογή της NASA δείχνει τις απειλές για την Γη

Την θέση και την πορεία χιλιάδων αστεροειδών και κομητών που κινούνται επικίνδυνα σε μικρή απόσταση από την Γη απεικονίζει νέα διαδραστική εφαρμογή της NASA σε τρισδιάστατο διαστημικό χάρτη.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία μέχρι σήμερα έχει αναγνωρίσει 28.000 αστεροειδείς και κομήτες με που διασταυρώνονται με την τροχιά της Γης, γνωστούς ως «κοντινά στη Γη αντικείμενα», ή NEO, προκειμένου να υπολογίσει τον κίνδυνο πρόσκρουσης τα επόμενα χρόνια.

Σε απόσταση μερικών χιλιάδων χιλιομέτρων πλησιάζουν ορισμένα αλλά ευτυχώς κανένας δεν αναμένεται να πέσει στα κεφάλια μας.

Αστεροειδείς με διάμετρο άνω του ενός χιλιομέτρου θα μπορούσαν να καταστρέψουν ολόκληρες ηπείρους, ενώ διαστημικοί βράχοι με μέγεθος μερικών δεκάδων μέτρων θα αρκούσαν για να εξαερώσουν μεγάλες πόλεις.

Διαβάστε επίσης: NASA: Το σκάφος OSIRIS-REx μπορεί να κάνει στάση στον «κακόφημο» αστεροειδή Άποφι

Στην εφαρμογή Eyes on Asteroids, ο χρήστης μπορεί να δει την θέση των απειλητικών αστεροειδών τόσο στο παρόν όσο και στο παρελθόν και το μέλλον.

H διαδραστική εφαρμογή δείχνει τις θέσεις των NEO στο παρόν και το μέλλον (NASA)

Εμφανίζονται επίσης οι διαστημικές αποστολές που έχουν επισκεφθεί και φωτογραφίσει αστεροειδείς από μικρή απόσταση.

Η καρτέλα «Asteroid Watch» δείχνει τις επόμενες πέντε πλησιέστερες προσεγγίσεις, επιτρέποντας στον χρήστη να δει πόσο κοντά θα περάσουν οι αδέσποτοι διαστημικοί βράχοι.

Η έρευνα για τον εντοπισμό NEO συνεχίζεται και τα δεδομένα της εφαρμογής ενημερώνονται δύο φορές την ημέρα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της NASA στην Καλιφόρνια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter