Ασθενοφόρο… αγνοείται ξανά στην Εύβοια: Έπαθε εγκεφαλικό και τον πήγε ο δήμαρχος στο νοσοκομείο (Photos – Video)

Ασθενοφόρο… αγνοείται ξανά στην Εύβοια: Έπαθε εγκεφαλικό και τον πήγε ο δήμαρχος στο νοσοκομείο (Photos – Video)

Συνεχώς αυξάνονται τα περιστατικά με το ΕΚΑΒ που αδυνατεί να εξυπηρετήσει άμεσα τους πολίτες, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας είτε να μεταφέρονται σε καρότσες και ΙΧ είτε να «σβήνουν» στο δρόμο και στις παραλίες, την ώρα που οι τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ πρόκειται να καλυφθούν με πρωθυπουργικά «μπαλώματα».

Διαβάστε επίσης: Νέα τραγικά περιστατικά σε Λέσβο και Εύβοια: «Έσβησαν» περιμένοντας ασθενοφόρο

Μετά τους δύο θανάτους σε Λέσβο και Εύβοια τις τελευταίες ώρες λόγω υποστελέχωσης, το ΕΚΑΒ δήλωσε αδυναμία να διαχειριστεί επείγον περιστατικό στην παραλία του Λιμνιώνα στην Εύβοια, ωστόσο ευτυχώς η κατάληξη δεν ήταν τραγική.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς στο evima.gr: «Μεταφέρω ο ίδιος αυτή την ώρα πρώην παίκτη του Πανιωνίου με εγκεφαλικό επεισόδιο στο κέντρο υγείας Ψαχνών, μαζί με γιατρό της περιοχής».

Όπως χαρακτηριστικά είπε είναι εγκληματικό να υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και έχουμε αρκετούς επισκέπτες – λουόμενους στις παραλίες.

Δείτε επίσης: «Μπαλώματα» Μητσοτάκη στο ΕΚΑΒ: Μεικτά πληρώματα με συνδρομή στρατού, πυροσβεστικής – Αυτή είναι η ΠΝΠ

«Το ΕΚΑΒ δήλωσε αδυναμία να έρθει στο Λιμνιώνα και είπε ότι υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας και δεν μπορούν να φύγουν. Άμεσα πήρα το ιδιωτικό μου αυτοκίνητο και αυτή την ώρα μεταφέρω τον ασθενή στο κέντρο υγείας Μαντουδίου προκειμένου να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Η κατάσταση είναι τραγική και πρέπει άμεσα να αλλάξει πριν θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές», είπε ο Γιώργος Ψαθάς αγανακτισμένος για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Πληθαίνουν τα περιστατικά

Υπενθυμίζεται, ότι δύο ακόμα καταγγελίες, που αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση στο ΕΣΥ και στο ΕΚΑΒ, έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες, αυτή τη φορά από την Εύβοια αλλά και τη Λέσβο.

Δείτε επίσης: ΕΚΑΒ και ΕΣΥ στην… Εντατική: Περιμένοντας ένα ασθενοφόρο στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

Συγκεκριμένα, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή στην Εύβοια σύμφωνα με δημοσίευμα του evima.gr γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Συγκεκριμένα ένας 76χρονος άνδρας πέθανε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μαντούδι Εύβοιας, γιατί φέρεται να μην υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ιδιωτικό μέσο στο νοσοκομείο.

Παράλληλα τη λίστα με τα τραγικά περιστατικά συμπληρώνει και το περιστατικό στη Λέσβο όπου μία γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο ενώ δεν υπήρχε ένα ασθενοφόρο να αναλάβει τη διακομιδή στο νοσοκομείο, όπως καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Βάσης Υγείας Λέσβου του ΚΚΕ.

Δείτε επίσης: Νέα τραγικά περιστατικά σε Λέσβο και Εύβοια: «Έσβησαν» περιμένοντας ασθενοφόρο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter