Αστον Βίλα – Ολυμπιακός 2-4: Γράφει θρυλική ιστορία και βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό της Conference League

Αστον Βίλα – Ολυμπιακός 2-4: Γράφει θρυλική ιστορία και βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό της Conference League

Ο Ολυμπιακός στην κορυφαία εκτός έδρας εμφάνιση της ευρωπαϊκής του ιστορίας συνέτριψε με 4-2 στο «Βίλα Παρκ» του Μπέρμιγχαμ, την Αστον Βίλα στον πρώτο ημιτελικό της Conference League και αναπτέρωσε για τα καλά πλέον τις ελπίδες των «ερυθρολεύκων» να φτάσουν σε έναν ευρωπαϊκό τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Οι Πειραιώτες χρειάζονται πλέον δύο αποτελέσματα στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης (9/5) στο «Καραϊσκάκη» για να μπορέσουν να προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης στην «OPAP Arena» στις 29 Μαίου…

Ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο μέχρι το επόμενο ματς της ιστορίας του έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο όπου βρέθηκε να προηγείται με 2-1, αφού στο 29’ ήταν μπροστά με 2-0 χάρις σε δύο γκολ του Ελ Κααμπί που έφθασε τα επτά γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια στην Ευρώπη!

Η Βίλα ξεκίνησε με μια καλή ευκαιρία σε σουτ του Ρότζερς στο 6’ που έδιωξε εντυπωσιακά ο Τζολάκης και στο 9’ πέτυχε γκολ με τον Μπέιλι που ακυρώθηκε για φάουλ του Λεγκλέ στον Ιμπόρα. Όμως ο Ολυμπιακός που είχε μπει καλά στο παιχνίδι στο 16’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Κλέψιμο μπάλας από το ασφυκτικό πρέσινγκ και ο Τσικίνιο έβγαλε τον Ελ Κααμπί τετ α τετ με τον Ολσεν, τον πλάσαρε εύστοχα κι έκανε το 0-1. Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά για οφσάιντ του Μαροκινού, όμως το VAR κατακύρωσε το γκολ. Οι Αγγλοι αιφνιδιάστηκαν και ο Ολυμπιακός τα επόμενα λεπτά κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, μπλοκάροντας τα ατού των γηπεδούχων.

Κι ενώ η ομάδα του Εμερι έδειχνε νευρική στον αγωνιστικό χώρο, ήρθε μια μαγική μπαλιά του Ποντένσε στον Ελ Κααμπί στη πλάτη της αγγλικής άμυνας, ο Μαροκινός κοντρολάρισε με το κεφάλι και πλάσαρε τον Ολσεν για το 0-2 στο 29’…

Οι γηπεδούχοι με τη πλάτη στον τοίχο πλέον, στο τελευταίο πεντάλεπτο πίεσαν ασφυκτικά και κατάφεραν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να μειώσουν με σουτ του Γουότκινς (1-2), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Στο 2ο ημίχρονο η Βίλα βγήκε πολύ πιεστική με μεγάλη ένταση και κατάφερε στο 52’ να ισοφαρίσει 2-2 με σουτ του Ντιαμπί από πολύ δύσκολη θέση. Ο Ολυμπιακός όμως γρήγορα ξαναβρήκε τα πατήματα του και αντέδρασε πολύ γρήγορα. Στο 56’ κέρδισε πέναλτι σε κεφαλιά του Ρέτσου και χέρι του Λουίζ. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ελ Κααμπί που έκανε το 2-3 με το πρώτο του χατ τρικ με τον Ολυμπιακό κι έφτασε τα 30 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν.

Ο Ολυμπιακός ήταν αποφασισμένος για ένα θετικό αποτέλεσμα στην Αγγλία και στο 67’ ο Σεμπάστιαν Εσε με βολίδα εκτός περιοχής και αφού η μπάλα άλλαξε πορεία στο Κόνσα, έγραψε το 2-4 μέσα σε αποθέωση από 2.500 οπαδούς των «ερυθρολεύκων».

Στο 80’ βολίδα του Κάρμο έδιωξε ο Ολσεν, αλλά στο 83’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ντουράν από τον Κάρμο. Το εκτέλεσε ο Λουίζ κι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Ιταλός Μάρκο Γκουίντα έδειξε κίτρινη στον Ντιαμπί.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Όλσεν, Κας, Κόνσα, Λανγκλέ, Ντίνιε, Μπέιλι (85’ Ζανιόλο), ΜακΓκίν, Λουίζ, Ρότζερς (74’ Ντουράν), Ντιαμπί (85’ Μπουνάμ), Γουότκινς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα (46’ Ρίτσαρντς), Κάρμο, Ρέτσος, Ιμπόρα, Εσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (69’ Ορτα), Ελ Κααμπί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter