Άστραψε και βρόντηξε ο Ερντογάν: «Θα μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν στη Μεσόγειο»

Άστραψε και βρόντηξε ο Ερντογάν: «Θα μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν στη Μεσόγειο»

Με όλους και με όλα τα έβαλε για μία ακόμη φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος άστραψε και βρόντηξε μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους μετά το ταξίδι του στην Κίνα.

«Η Τουρκία συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο εν μέσω εντάσεων στη διάνοιξη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα διστάσει να λάβει περαιτέρω μέτρα για την επίλυση του προβλήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Κάνουμε τα απαραίτητα βήματα εντός νόμου και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε έτσι. Αν όμως έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα. Άλλωστε και η «νότια Κύπρος» δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ με τη νομιμότητα», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ερντογάν κατά ΕΕ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα έβαλε όμως και με τους Ευρωπαίους ενώ κατηγόρησε παράλληλα την κυπριακή κυβέρνηση ότι ουδέποτε ενήργησε εντός του νόμου.

«Η ελληνοκυπριακή διοίκηση της «νότιας Κύπρου» η οποία εντάχθηκε στην Ε.Ε. με ύποπτο τώρα προσπαθεί να εκφοβίσει την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» με την δύναμη που παίρνει από την Ευρώπη. Η ΕΕ δεν συμπεριφέρεται έντιμα. Στο Μπούργκενστοκ έγινε η μεγαλύτερη αδικία. Η «νότια Κύπρος» εντάχθηκε στην ΕΕ ενώ είπε όχι στο δημοψήφισμα ενώ η «βόρεια Κύπρος»’που είπε το ναι δεν εντάχθηκε. H EE δεν έδωσε και τα χρήματα που έπρεπε να χορηγήσει στην «βόρεια Κύπρο». Εμείς πως να πιστέψουμε αυτή την ΕΕ; Αυτοί δεν είναι έντιμοι. Όλοι τους είναι σφετεριστές. Κι εδώ πάλι τα ίδια κάνουν!».

Απειλές προς ΗΠΑ

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε απειλές και κατά των ΗΠΑ λέγοντας πως τυχόν άρνηση να παραδώσουν στην Τουρκία τα πολεμικά αεροσκάφη F-35 τα οποία έχει αγοράσει θα ισοδυναμεί με «κλοπή».

«Αν έχεις έναν πελάτη και αυτός ο πελάτης είναι τακτικός στις πληρωμές του πώς μπορείς να μην του δώσεις τα προϊόντα του; Αυτό θα ονομαζόταν κλοπή», τόνισε ο Ερντογάν μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο Ερντογάν εξήγησε ότι η Τουρκία έχει ήδη καταβάλει 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια για τα F-35 και της έχουν παραδοθεί τέσσερα αεροσκάφη, με Τούρκους πιλότους να πηγαίνουν στις ΗΠΑ για εκπαίδευση.

«Συνάψαμε συμφωνία για την αγορά 116 F-35. Δεν είμαστε απλώς αγοραστές, συμμετέχουμε και στην παραγωγή. Παράγουμε κάποια εξαρτήματα στην Τουρκία», τόνισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter