Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο τρεις άνθρωποι μετά τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο τρεις άνθρωποι μετά τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca

Στα νοσοκομεία του Ηρακλείου νοσηλεύονται τρεις άνθρωποι, μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της Astrazeneca, με τους γιατρούς να ερευνούν αν υπάρχει συσχέτιση των συμπτωμάτων που έχουν εμφανίσει οι τρεις ασθενείς με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια 44χρονη γυναίκα από το Ηράκλειο, που εμφάνισε θρομβοπενία, μια 47χρονη η οποία διαγνώστηκε με θρόμβο στον εγκέφαλο και έναν 35χρονο ο οποίος υπέστη δύο θρομβώσεις. Και οι τρεις είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Η 44χρονη γυναίκα νοσηλεύεται σε κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου και βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση. Όπως ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, Χάρης Λυδάκης: « Η γυναίκα προσήλθε πριν από 6 ημέρες στο νοσοκομείο με κάποιες ενοχλήσεις και ήπια συμπτώματα. Διαπιστώθηκε, από τον εργαστηριακό έλεγχο, διαταραχή πηκτικότητας του αίματος και χαμηλά αιμοπετάλια. Διερευνάται αν σχετίζεται με το εμβόλιο ή υπάρχει άλλα συστηματικό νόσημα που οδήγησε σε αυτό». Σύμφωνα με τον ίδιο, εκκρεμούν και άλλες εξετάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και ενδεχομένως δείξουν κάτι παραπάνω αν και θεωρείται πολύ πιθανό η κατάσταση της 44χρονης να σχετίζεται με το εμβόλιο.

Με θρόμβο στο κεφάλι 47χρονη στο ΠΑΓΝΗ

Στο μεταξύ, μία 47χρονη γυναίκα από την Χερσόνησο υπέστη παράλυση, δύο βδομάδες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η 47χρονη νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική το ΠΑΓΝΗ και βρίσκεται σε πιο σοβαρή κατάσταση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι υπέστη και εγκεφαλικό.

Η 47χρονη ανέβασε πυρετό λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της και αφού της έγινε αρχικά εισαγωγή στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ όπου μετά από αξονική τομογραφία εντοπίστηκε θρόμβος στον εγκέφαλό της.

Οι οικείοι της αποδίδουν την περιπέτεια της υγείας της στο εμβόλιο, ωστόσο ακόμα δεν έχουν δοθεί επίσημες διευκρινίσεις και το θέμα διερευνάται.

35χρονος με δύο θρομβώσεις

Παράλληλα, ένας 35χρονος από την Ιεράπετρα, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηράκλειου υπέστη δύο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα τις AstraZeneca.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη, το πιθανότερο είναι ο 35χρονος να εμφάνισε θρομβώσεις, ως παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό του, ωστόσο απομένουν κάποιες τελευταίες εξετάσεις προκειμένου αυτό να επιβεβαιωθεί, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ήδη ο ΕΟΔΥ και ο ΕΟΦ. Μάλιστα μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε: «είμαστε στη διαδικασία να ψάξουμε λίγο παραπάνω και να ελέγξουμε τον 35χρονο. Στη βιβλιογραφία αναφέρονται κυρίως φλεβικές θρομβώσεις. Πιθανότατα, αν το δικό μας περιστατικό έχει σχέση με το εμβόλιο θα είναι και από τα πρώτα στον κόσμο».

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter