AstraZeneca: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 43χρονης που πέθανε μετά τον εμβολιασμό: «Μακάρι να μην είναι από το εμβόλιο»

AstraZeneca: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 43χρονης που πέθανε μετά τον εμβολιασμό: «Μακάρι να μην είναι από το εμβόλιο»

Για το θάνατο της 43χρονης συζύγου του η οποία πέθανε λίγες ώρες ύστερα από τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca μίλησε ο Κώστας Γκουγκουλιάνης, το πρωί της Πέμπτης στην «Ωρα Ελλάδος» ζητώντας απαντήσεις.

«Το κάνω για να μην φύγει άλλη κοπέλα σαν τη δικιά μου και για τα παιδιά μου» λέει ο κ. Γκουγκουλιάνης και συνεχίζει αναφερόμενος στην Μαρία Θεοδωρίδου, καθηγήτρια παιδιατρικής και πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, που απάντησε σχετικά με το περιστατικό θανάτου της 44χρονης: «Απορώ γιατί πήγαμε για νεκροψία και δεν ρωτήσαμε την κυρία Θεοδωρίδου. Η νεκροψία έδειξε ότι η Μαρθούλα έφυγε από οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου. Τι έπρεπε να πει η ιατροδικαστική αν πέθανε από το εμβόλιο; Αν δεν βάζαμε ιατροδικαστή και δικηγόρο θα μπορούσαμε να πάμε παρακάτω για να δούμε αν πήγε από το εμβόλιο; Εγώ ποιον να ρωτήσω. Πριν λίγο καιρό είχε κάνει και γενικές εξετάσεις και ήταν όλες καθαρές. Μας είπαν ότι στις 13 Απριλίου είχε κάνει επέμβαση κι εμείς 13 Απριλίου κάναμε μαθήματα διαδικτυακά με τα παιδιά. Μας πήραν από το νεκροτομείο και μας ρωτούσαν αν είχε πάθει έμφραγμα παλιότερα. Αν είχατε πάθει εσείς έμφραγμα, θα πηγαίνατε να κάνετε το εμβόλιο;

Το μόνο που ξέρω είναι ότι η κοπέλα έφυγε από οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και κράτησαν ορισμένα όργανά της για να κάνουν τοξικολογικές και να δουν τι έχει συμβεί. Το μόνο που θέλω είναι να μάθουμε γρήγορα τι έγινε και να προφυλαχθεί ο κόσμος. Αυτό θέλω να προφυλάξω τον κόσμο. Δεν είμαι ούτε αρνητής, ούτε ήρθα από το διάστημα, καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Αν δεν είναι καλό να γίνεται αυτό το εμβόλιο, να μην γίνεται, υπάρχουν κι άλλα εμβόλια».

Ο κ. Γκουγκουλιάνης είπε ακόμη ότι «κανείς από τους αρμόδιους δεν επικοινώνησε μαζί μας. Η κοπέλα πήγε κι άλλαξε το εμβόλιο για να γίνει καλά μια ώρα αρχύτερα. Μακάρι να μην είναι από το εμβόλιο. Δεν θέλω να κουκουλωθεί το θέμα. Αν φταίει το εμβόλιο, να μας το πουν».

 

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, τον οποίο όρισε η οικογένεια για να διεξάγει έρευνα για το αν συνδέεται τελικά ο θάνατός της με το εμβόλιο της AstraZeneca μίλησε στην «Ωρα Ελλάδος» και τόνισε: «Δεν υπήρξε θρόμβωση, ούτε υπήρχε οξύ επεισόδιο ισχαιμίας του μυοκαρδίου. Το μόνο εύρημα, ήταν μια παλιά εστία, στο πίσω τοίχωμα της αριστερής κοιλίας. Μια πολύ μικρή εστία, που θεωρώ ότι αν δεν πέρασε ασυμπτωματικά, η ασθενής ίσως το εξέλαβε ως κάτι μυοσκελετικό και δεν το έψαξε ποτέ» είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τα λεγόμενα της κυρίας Θεοδωρίδου συμφώνησε με τα λεγόμενά της, καθώς «θρομβώσεις δεν βρήκαμε».

Στο ερώτημα πόσος χρόνος χρειάζεται για να δοθούν τελικά οι απαντήσεις για το αν οφείλεται το εμβόλιο επεσήμανε πως «ένα ιστοπαθολογικό εργαστήριο θέλει ένα τρίμηνο να βγάλει συμπεράσματα, αλλά θεωρώ ότι θα λάβει προτεραιότητα το περιστατικό αυτό και θα μάθουμε νωρίτερα».

Για το περιστατικό μίλησαν και ο Γιώργος Χρούσος, Μέλος Επιτροπής Εμβολιασμών, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ και η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη το πρωί στον ΑΝΤ1. Ο κ. Χρούσος, είπε ότι είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός, ωστόσο ανέφερε ότι δεν προκύπτει περιστατικό θρόμβωσης, ενώ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι παρενέργειες από το εμβόλιο της AstraZeneca προκύπτουν μετά από 14 ημέρες. «Προφανώς υπήρχε κάτι που την έκανε ευάλωτη στο εμβόλιο ή την νόσο αν νοσούσε» είπε ο κ. Χρούσος.

Από την πλευρά της η κυρία Παγώνη ανέφερε ότι «θα δούμε τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές εξετάσεις πρώτα», ενώ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει επιπλοκή θρόμβωσης μετά από 14 ώρες». Τόνισε ακόμα , ότι δεν πρέπει να δημιουργείται πανικός, ωστόσο, όπως είπε «είναι ένα τραγικό γεγονός το οποίο επηρέασε πολύ κόσμο».

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter