Αστρονόμοι και αστροναύτες στο HotDoc History που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Αστρονόμοι και αστροναύτες στο HotDoc History που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο των άστρων σας υπόσχεται το Hot.Doc.History που κυκλοφορεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.

Μια ιστορική περιήγηση που ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα του Αριστοτέλη και του Ιππαρχου και συνεχίζεται στην Αναγέννηση με τις πρώτες «ανησυχίες» του Ανθρώπου που αναζητά το πραγματικό κέντρο του κόσμου. Και σπάει το βιβλικό δόγμα «Ο Κύριος γὰρ ἐστερέωσε τὴν οἰκουμένην, ἥτις οὐ σαλευθήσεται».

Που τολμά να βγάλει τη Γη από το κέντρο του Κόσμου και να τοποθετήσει τον Ηλιο. Ο Γάλλος Ορέσμε, ο Δανός Μπράχε, ο Ιταλός Γαλιλαίος, ο Γερμανός Κέπλερ, ο Πολωνός Κοπέρνικος, ο Αγγλος Νεύτων συνθέτουν αργά και βασανιστικά μια ανοιχτή εικόνα του Ουρανού.

Ακολουθούμε νοερά τους μεγάλους «θαλασσοπόρους» από τον γαλαζοπράσινο πλανήτη μας προς μια μακρινή πατρίδα. Τον Γκαγκάριν του «Βοστόκ 1», τον Λεόνοφ, τον Γουάιτ, τους Αρμστρονγκ, Ωλντριν του «Απόλλων 11», τον Σέπαρντ. Κοιτάζουμε με τα σημερινά πανίσχυρα τηλεσκόπια στα βάθη του Σύμπαντος σε απόσταση 1,3 δισεκατομμυρίων ετών φωτός! Και βλέπουμε άστρα που ίσως δεν υπάρχουν πια. Φωτογραφίζουμε τις «μαύρες τρύπες» και αναζητούμε με τη βοήθεια των ειδημόνων τα ίχνη του Big Bang.

Με πλοηγούς τη σαγηνευτική πένα του Διονύση Σιμόπουλου, Επίτιμου Διευθυντή του Πλανηταρίου και τη διεισδυτική προσέγγιση του Δημήτρη Πετάκου, Διδάκτορα Ιστορίας των Επιστημών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter