Αστυνομία: Εξαρθρώνεται κύκλωμα που διέπραττε ληστείες – Στα 5 εκατομμύρια ευρώ η λεία τους! (Photos)

Αστυνομία: Εξαρθρώνεται κύκλωμα που διέπραττε ληστείες – Στα 5 εκατομμύρια ευρώ η λεία τους! (Photos)

Μετά από μεγάλη επιχείρηση η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει έξι ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων και τρία αρχηγικά μέλη, των δύο μεγάλων εγκληματικών οργανώσεων που διέπραττε ληστείες και κλοπές από σπίτια, εταιρείες και μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών, σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν χώροι και οικίες που οι δράστες έκρυβαν τα κλοπιμαία.

Ύστερα από παραγγελία του ειδικού ανακριτή που ερευνά την υπόθεση, πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην Αττική, καθώς και σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βέροια. Συνελήφθησαν, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τα τρία αρχηγικά μέλη και συγκεκριμένα ένας 34χρονος στο Καματερό, ένας 36χρονος στον Πειραιά και ένας 46χρονος στη Μάνδρα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν στην Αθήνα και στη Λάρισα τρία επιπλέον άτομα, ηλικίας 32, 35 και 65 ετών, για παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Ταυτόχρονα, διενεργήθηκαν δεκαεπτά έρευνες, εκ των οποίων οι δέκα σε σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους και οι επτά σε τραπεζικές θυρίδες, από όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πλήθος κοσμημάτων των οποίων η αξία υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 76.070 ευρώ, 700 χρυσές λίρες, πλήθος πολυτελών ρολογιών, μια κυνηγετική καραμπίνα, ένα πιστόλι με τρείς γεμιστήρες, πλήθος φυσιγγίων, ποσότητα κάνναβης βάρους δεκατεσσάρων γραμμαρίων και ένα καταγραφικό κάμερας.

Σημειώνεται, ότι από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επιπλέον 33 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια, εταιρείες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής (Ψυχικό, Μαρούσι, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Φιλαδέλφεια, Πικέρμι, Νέα Χαλκηδόνα), της Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ελευσίνα), καθώς και στον Πειραιά, στο Κερατσίνι και στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αστυνομία, η συνολική αξία των κοσμημάτων και των χρηματικών ποσών που έκλεψαν τα μέλη των δύο συμμοριών, υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter