Αστυνομική τρομοκρατία με στόχο τη νεολαία – Επιχείρηση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ (Videos)

Αστυνομική τρομοκρατία με στόχο τη νεολαία – Επιχείρηση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ (Videos)

Περικυκλωμένη ήταν επί περίπου δύο ώρες, από αστυνομικές δυνάμεις, η Πρυτανεία του ΑΠΘ όπου μέσα βρίσκονται φοιτητές οι οποίοι συμμετέχουν στην κατάληψη.

Σκοπός του αστυνομικού κλοιού ήταν η εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας και η καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας στο πλαίσιο της αστυνομοκρατίας που κυριαρχεί σε ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες. 

Μετά την παρουσία δικηγόρων, δημοσιογράφων, αλληλέγγυων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν λίγο μετά τις 22:30.

Συγκεκριμένα, διμοιρίες των ΜΑΤ και μία κλούβα είχαν αποκλείσει την είσοδο της Πρυτανείας του ιδρύματος αλλά και περιμετρικά τις εισόδους του πανεπιστημίου, εγκλωβίζοντας έτσι όσους είναι μέσα αλλά και εμποδίζονας παράλληλα όσους αλληλέγγυους θα επιχειρούσαν να μπουν.

Στο σημείο έσπευσαν τρεις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης: οι Κατερίνα Νοτοπούλου, Δώρα Αυγέρη και Γιάννης Αμανατίδης, καλώντας τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με στόχο να λυθεί ειρηνικά η υπόθεση.

Εκτός από το ΑΠΘ που είχε αποκλειστεί προκειμένου να μην μπορεί κανείς να μπει ή να βγει από την πρυτανεία ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί και έξω από το τμήμα Θεάτρου που βρίσκεται εκτός πανεπιστημιακού campus στο κέντρο της πόλης στη οδό Εγνατία και το οποίο επίσης τελεί υπό κατάληψη.

Περίπου 100 άτομα που βρίσκονταν μέσα, κατά την έξοδό τους και τη μετάβασή τους στο ΑΠΘ δέχτηκαν επίθεση με χημικά και κρότου λάμψεις από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Παράλληλα υπάρχουν αναφορές για προσαγωγές ατόμων στο κέντρο της συμπρωτεύουσας, αλλά και ατόμων που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον χώρο.

Είναι ολοφάνερο πια ότι είμαστε αντιμέτωποι με ένα κλίμα αστυνομοκρατίας στη Θεσσαλονίκη (και γενικά σε ολόκληρη τη χώρα) που θυμίζει μαύρες μέρες του 1973 και όχι το 2021.

Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε νωρίς το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη. Αντικείμενο της σύσκεψης φέρεται να ήταν η αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, τα κενά στις αστυνομικές υπηρεσίες και η τήρηση των μέτρων προστασία από την πανδημία.

Ωστόσο, όπως φαίνεται η παρουσία του Μ. Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαία, αν λάβει κανείς υπόψη του τη στάση του υπουργού απέναντι στις καταλήψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ. και αύρες έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ώρες.








Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter