Αστυνομικοί εναντίον δημοσιογράφου για αποκαλυπτικά ρεπορτάζ

Αστυνομικοί εναντίον δημοσιογράφου για αποκαλυπτικά ρεπορτάζ
01 Τον άγριο ξυλοδαρμό ΑμεΑ στο Λευκοχώρι της Γαστούνης Ηλείας από άντρες της ΟΠΚΕ τον Απρίλη του 2020 επειδή τον πέρασαν για διαρρήκτη! 02 Την πρωτοφανή αναλγησία αστυνομικών οργάνων στην Κρέστενα τον Οκτώβριο του 2020 οι οποίοι έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ σε ηλικιωμένο έξω από τράπεζα επειδή είχε κατεβασμένη τη μάσκα του.

Με μηνυτήρια αναφορά της προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας ζητά την ποινική δίωξη του δημοσιογράφου του Documento και μέλους της ΕΣΗΕΑ που υπογράφει το παρόν ρεπορτάζ, κατηγορώντας τον για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» που σχετίζονται με δύο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του τα οποία προκάλεσαν πανελλαδικά αίσθηση μέσα από την ιστοσελίδα documentonews.gr και αφορούν τα εξής περιστατικά:

Χουντικές αντιλήψεις για την ελευθερία του Τύπου

Οι επτά συνδικαλιστές αστυνομικοί που ζητούν την ποινική δίωξη του δημοσιογράφου ξεπερνούν με τη στάση τους κάθε όριο φασιστικής νοοτροπίας, καθώς εκτός της μηνυτήριας αναφοράς εξουσιοδότησαν με επίσημη απόφασή τους δικηγόρο

του Πύργου προκειμένου να ζητήσει την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων κατά του Μάκη Νοδάρου «σε κάθε περίπτωση που ο δημοσιογράφος αναφέρεται δυσμενώς στην αστυνομία και στους αστυνομικούς»!

Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται και κατά του τέως διευθυντή δασών Ηλείας Παναγιώτη Κορισιάνου, στελέχους της ΛΑΕ, ο οποίος επίσης τόλμησε να σχολιάσει δημόσια την αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Κλοτσιές και γροθιές κατά ΑμεΑ

Και τα δύο περιστατικά που ανέδειξε ο δημοσιογράφος βασίζονταν σε επώνυμες μαρτυρίες πολιτών και αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι μάλιστα προέβησαν δημόσια στις συγκεκριμένες καταγγελίες μέσα από τη συχνότητα του ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού Ionion FM.

Στο πρώτο περιστατικό η μητέρα του ΑμεΑ είχε καταγγείλει δημόσια: «Βάλανε χωρίς λόγο κάτω το παιδί μου οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και το χτύπησαν χωρίς αιτία έξω από το σπίτι μας. Τον πατάγανε με το πόδι… τον χτυπήσανε με κλοτσιές και μπουνιές… Του ζητούσαν να τους πει ποιος είναι. Εκείνο δεν μπορούσε γιατί δεν μιλάει. Αρχισα να φωνάζω… μαζεύτηκε κόσμος. Τον θεώρησαν οι αστυνομικοί ύποπτο… στα πέντε μέτρα μακριά από το σπίτι μας».

Το περιστατικό αστυνομικής βίας είχε επιβεβαιώσει δημόσια και η διευθύντρια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ Πύργου Ηλείας) όπου φοιτούσε το θύμα.

Αστυνομικοί αγκαλιά με στελέχη της ΝΔ!

Η συγκεκριμένη υπόθεση λαμβάνει σουρεαλιστικές διαστάσεις καθώς κάποιοι εκ των συνδικαλιστών αστυνομικών που κατηγορούν τον δημοσιογράφο για διασπορά ψευδών ειδήσεων διασπείρουν οι ίδιοι fake news μέσα από τις προσωπικές σελίδες τους, ενώ επικροτούν και αναδημοσιεύουν αναρτήσεις αντιεμβολιαστών εν μέσω πανδημίας της Covid-19.

Τα ίδια πρόσωπα εκφράζονται δημόσια θετικά για αναρτήσεις μίσους κατά των μεταναστών, χλευάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, φωτογραφίζονται με βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, ενώ κατηγορούν μέχρι και την πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στάση της απέναντι στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο!

Με τηλεφώνημά τους στον υπογράφοντα οι πρώην Ηλείοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μπαξεβανάκης (πρώην υφυπουργός Παιδείας) και Μάκης Μπαλαούρας εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους και ζήτησαν μάλιστα αν χρειαστεί να καταθέσουν σε περίπτωση που η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο.

«Η προστασία της ελευθεροτυπίας, της ελεύθερης έκφρασης και του δικαιώματος κριτικής των δημοσιογράφων απέναντι στα φαινόμενα βίας και αυθαιρεσίας των δυνάμεων καταστολής αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της δημοκρατίας» ανέφερε στο Documento o Δημ. Μπαξεβανάκης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter