Αστυνομικοί ζητούν έγγραφα μετακίνησης από άστεγο (Photos)

Η αστεγία δεν είναι επιλογή. Είναι κατάσταση. Και σε αυτό το Lockdown, όπως και στο πρώτο, οι μόνοι που δεν μπορούν να ακολουθήσουν το «Μένουμε Σπίτι», είναι εκείνοι που δεν έχουν ούτε... κεραμίδι: οι άστεγοι συμπολίτες μας.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία οι άστεγοι πρέπει να ανταπεξέλθουν σε όλες τις βασικές τους ανάγκες, όπως όλο τον υπόλοιπο καιρό, και ταυτοχρόνως να προφυλαχθούν από τον φονικό κορονοϊό, με ελάχιστη έως ανύπαρκτη ουσιαστική κρατική βοήθεια.

Ωστόσο, σε αυτό το περίεργο ψηφιδωτό, έχουν να αντιμετωπίσουν και μία ακόμα πτυχή του παραλογισμού καθώς πρέπει, όπως όλοι οι πολίτες άλλωστε, να επιδείξουν έγγραφα μετακίνησης σε τυχόν έλεγχο από τις αρχές...

Σήμερα, στον πεζόδρομο της Ερμού άνδρες της αστυνομίας ζήτησαν από έναν άστεγο άνδρα έγγραφα μετακίνησης. Δε φορούσε μάσκα. Ίσως να μην έχει να αγοράσει καν φαγητό. Η μεγάλη αντίθεση είναι, όμως, ότι την ίδια στιγμή, ακριβώς δίπλα τους περπατούσαν πολίτες, με σαφώς καλύτερη οικονομική άνεση, χωρίς να φορούν προστατευτική μάσκα...

Οι αντιθέσεις της καραντίνας...

Φωτογραφίες: Μάριος Μπίκος

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.