Αστυνομικός αρνείται να δώσει τα στοιχεία του σε πολίτη (Video)

Αστυνομικός αρνείται να δώσει τα στοιχεία του σε πολίτη (Video)

Ο Κώδικας Δεοντολογίας των Αστυνομικών είναι σαφής: Σε περίπτωση επέμβασης, ο αστυνομικός οφείλει να δώσει τα στοιχεία του: ιδιότητα, ταυτότητα και Υπηρεσία.

Αναφέρει ο Κώδικας δεοντολογίας του Αστυνομικών:

«β. Εφαρμόζει το νόμο με κοινωνική ευαισθησία και ουδέποτε υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια της διακριτικής ευχέρειας που του παρέχεται. Όταν επεμβαίνει υποχρεούται να δηλώνει την ιδιότητα, την ταυτότητα και την Υπηρεσία του.»

Στην περίπτωση που καταγγέλλεται μέσω ανάρτησης στο Twitter, επικεφαλής αστυνομικής δύναμης στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του σε πολίτη που τα ζήτησε.

Όπως αναφέρει μάλιστα η ανάρτηση, ο πολίτης είχε δηλώσει και τη δημοσιογραφική του ιδιότητα.

Σύμφωνα με το βίντεο η στιχομυθία που ακούγεται είναι:

– Ποιος είναι ο επικεφαλής; Γιατί, ντρέπεστε για τη δουλειά σας; Δώστε μου τα στοιχεία σας. Είναι μυστικό;

– «Όχι»

Στην απάντηση του αστυνομικού «Πάρτε το 100» ο πολίτης απαντά «Ποιο 100; Σιγά μην ενοχλήσω το 100, τα δικά σας στοιχεία θέλω»

Ο κώδικας δεοντολογία της Αστυνομίας λέει πολλά περί σεβασμού των πολιτών, ωστόσο όπως φαίνεται πολλά όργανα της τάξης γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη δεοντολογία.

Στο κάτω-κάτω ο στόχος της συγκεκριμένης πολιτικής ηγεσίας είναι η αστυνόμευση και η τρομοκρατία όπου ο σεβασμός προς τον πολίτη όπως φαίνεται, δεν παίζει κανένα ρόλο! 

Ακολουθεί ο Kώδικας Δεοντολογίαw των Αστυνομικών

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/12/08/5fcf4d8d825e633d1972fee2.pdf

Μυστικά & Documento

19/03/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter