Αστυνομικός καταπολεμά το έγκλημα πάνω στο πατίνι του

Αστυνομικός καταπολεμά το έγκλημα πάνω στο πατίνι του

Αστυνομικό σήμα, όπλο και πατίνι. Αυτά είναι τα εργαλεία της δουλειάς του αστυνομικού Τιερί Ινσέ Φιγιόν που προσπαθεί να συνδυάσει την αγάπη του για το σκέιτμπορντ και την εργασία του προκειμένου να βελτιώσει τις σχέσεις της κοινωνίας με το αστυνομικό σώμα.

Την πρώτη ημέρα που έφτασε σε ένα πάρκο για σκέιτμπορντ στα προάστια στο Μόντρεαλ του Καναδά οι κάτοικοι τον υποδέχθηκαν με περίεργα βλέμματα. Αρχικά πίστεψαν ότι είχε πάει να συλλάβει κάποιον. Έμειναν σχεδόν άφωνοι όταν είδαν τον 32χρονο αστυνομικό να ανοίγει το αστυνομικό όχημα και βγάζει το πατίνι του.

«Υπήρχε αυτή η σιωπή. Ήταν απίστευτο. Τότε πήρα το πατίνι μου και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι συμβαίνει», λέει στην εφημερίδα Guardian ο Φιγιόν. Όταν πήγε σε ένα σημείο του πάρκου και άρχισε να κάνει μερικά κόλπα με το πατίνι του επέστρεψαν όλοι στις ασχολίες τους.

Η δουλειά του σε αστυνομικό τμήμα σε πόλη κοντά στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ, ξεκίνησε επίσημα στα μέσα Ιουνίου. Οι συνάδελφοι του τον πειράζουν για τις πολλές συνεντεύξεις που έχει δώσει και τον αποκαλούν «σταρ».

Ο Φιγιόν που είναι τρία χρόνια στην αστυνομία, είχε σκεφθεί ότι θέλει να πετύχει αυτό τον ασυνήθιστο συνδυασμό της δουλειάς με την μεγάλη αγάπη του για το σκέιτμπορντ. Σύμφωνα με τον 32χρονο αστυνομικό, τα παιδιά που κάνουν σκέιτμπορντ βλέπουν την αστυνομία αποκλειστικά ως μορφές εξουσίας που μοιράζουν κλήσεις. «Έτσι είπα στον εαυτό μου, θα χρησιμοποιήσω το πάθος μου, το άθλημα μου, για να προσπαθήσω και να απομακρύνω το εμπόδιο αυτό», εξηγεί ο Φιγιόν.

Αρχικά ξόδεψε πολύ από τον ελεύθερο χρόνο του επί δύο χρόνια προκειμένου να φτιάξει την πρόταση την οποία θα κατέθετε στο τμήμα του και το όνειρο του θα γινόταν πραγματικότητα. «Πολλοί άνθρωποι με ρώτησαν, γιατί να τοποθετηθεί ένας αστυνομικός πάνω σε σκέιτμπορντ. Ξέρω ότι είναι αρκετά σπάνιο αλλά στην ουσία είναι και αρκετά απλό. Χρησιμοποιείς τον αθλητισμό για να πλησιάσεις την κοινότητα. Όλα τα οφέλη προέρχονται από αυτό», λέει ο Φιγιόν.

Όπως είπε στους ανωτέρους του είχε ήδη το παράδειγμα ενός αστυνομικού στο Γκριν Μπέι που έκανε περιπολίες με σκέιτμπορντ. Στόχος του ήταν να σπάσει αυτό την αντιπαλότητα που υπήρχε μεταξύ του ψυχισμού των αστυνομικών και των οπαδών του σκέιτμπορντ.

Σε μία κανονική βάρδια ο Φιγιόν πηγαίνει στα 8 πάρκα σκέιτμπορντ της πόλης. Μιλάει με τα παιδιά και τους ηλικιωμένους που βρίσκονται εκεί. Για ορισμένους, ο 32χρονος αστυνομικός μεταμόρφωσε τον τρόπο που βλέπουν τα συγκεκριμένα πάρκα. Ορισμένοι συνταξιούχοι έχουν αρχίσει να κάνουν επισκέψεις όταν βρίσκεται εκεί. Οι γονείς ορισμένων μικρότερων παιδιών είπαν ότι αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια για τα παιδιά τους όταν ο Φιγιόν είναι σε περιπολία. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter