Αστυνομικός της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσε το σοβαρό τροχαίο στη Βουλή – Τραμπούκισαν αυτόπτη μάρτυρα (video)

Αστυνομικός της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσε το σοβαρό τροχαίο στη Βουλή  – Τραμπούκισαν αυτόπτη μάρτυρα (video)

Tο μεσημέρι της Παρασκευής και ενώ η πολιτική αντιπαράθεση εντός του κτιρίου της Βουλής κορυφωνόταν έξω από αυτή σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο ανάμεσα σε μία μοτοσiκλέτα και σε ένα υπηρεσιακό όχημα που έβγαινε από την πλαϊνή είσοδο.

Σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση, δύο ημέρες μετά, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι πρόκειται για όχημα της ασφάλειας της:

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. ⠀ Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας, ο 23χρονος Ιάσονας που φορούσε κράνος, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον Εαγγελισμό και σύμφωνα με πληροφορίες είναι κλινικά νεκρός.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το υπηρεσιακό όχημα επιχείρησε να βγει από την πύλη της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας και τότε συγκρούστηκε με τη διερχόμενη μοτοσικλέτα.

Τι έγινε όμως και ένας νέος άνθρωπος κατέληξε να πεθαίνει μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων με την τροχαία να επιδεικνύει εγκληματική συμπεριφορά;

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, όπως φαίνεται σε βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, η Τροχαία, αντί να πάρει κατάθεση από αυτόπτη μάρτυρα που σταμάτησε στο σημείο του έκοψε κλήση για κράνος και τον προέτρεπε σε φυγή.

«Έλα γράψε με τόση αστυνομία και τροχαία εδώ πέρα, με πράσινο πέρασε το παιδί και το τσακίσατε», ακούγεται να λέει ο μάρτυρας στο βίντεο που δημοσίευσε το pronews.gr, με τον υπεύθυνο της τροχαίας να λέει απευθυνόμενος στους συναδέλφους του «πες του να μη λέει χαζομάρες» και απευθυνόμενος στον αυτόπτη μάρτυρα που διαμαρτυρόταν και έλεγε ότι έχει δει τι συνέβη του απάντησε: «Εσύ τι είσαι; Άσε το παιδι και το παιδί, εσύ φοράς το κράνος σου; Σήκω φύγε από δω, εξαφανίσου».

Το γεγονός ότι μάρτυρας του τροχαίου διώχνεται από τις αρχές από μόνο του είναι εγκληματικό. Το ότι του κόβουν και πρόστιμο είναι εκφοβιστικό.

Τι έχουν καταγράψει οι κάμερες της περιοχής; Οι συνθήκες του τροχαίου δεν γίνεται να μείνουν άγνωστες, είναι καταγεγραμμένες.

Πως ο οδηγός που δεν κατέβηκε καν να δει τι γίνεται με τον νεαρό μοτοσικλετιστή αλλά ούτε έχει κληθεί για ανάκριση, γλίτωσε το αυτόφωρο;

Η οικογένεια του 23χρονου Ιάσονα, που παρά τις δύσκολες ώρες που περνάει έχει δρομολογήσει ήδη τη δωρεά των οργάνων του, αναζητά μάρτυρες και οπτικοακουστικό υλικό.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στις 12:25, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το τέλος της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται, ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter