Αστυνομοκρατία, καταστολή και αυταρχισμός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Αστυνομοκρατία, καταστολή και αυταρχισμός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το δόγμα νόμος και τάξη που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν εφαρμόστηκε μόνο στη Νέα Σμύρνη, αλλά επεκτάθηκε και στην Πανόρμου το βράδυ της Δευτέρας.

Το πογκρόμ αστυνομικής καταστολής συνεχίζεται τα τελευταία 24ωρα με αμείωτη ένταση ενώ από τους τραμπουκισμούς των αστυνομικών δεν γλίτωσαν αυτή τη φορά ούτε τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην Πανόρμου.

Παρά το γεγονός πως η Ελλάδα έγινε για μία ακόμη φορά διεθνώς ρεζίλι για την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη και το κλίμα αστυνομοκρατίας και εκφοβισμού που προωθεί η κυβέρνηση εφαρμόζοντας πρακτικές χούντας, αυτό όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετό. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 100 πολιτών για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης το βράδυ της Δευτέρας στην Πανόρμου ήταν κάτι που ενόχλησε την κυβέρνηση για ακόμα μία φορά. Τα ΜΑΤ τα οποία επενέβησαν με ρίψη κρότου λάμψης, στη συνέχεια επιτέθηκαν ακόμα και σε… σταθμευμένα οχήματα. Πολίτες κατέγραψαν με το κινητό τους σε βίντεο, που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, αστυνομικούς να καταστρέφουν σταθμευμένα αυτοκίνητα.

https://www.facebook.com/login/?next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Feleftheria.koumandou%2Fposts%2F10158041267347544

null

Δύο βίντεο που τράβηξε και ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο δημοσιογράφος Νίκος Μπόβολος από την Πανόρμου, μετά τα επεισόδια, δείχνει δυο ομάδες της «ΔΡΑΣΗ» να κάνουν περιπολίες. Η πρώτη περνάει χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό, στη δεύτερη, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει ένταση αφού σταματάνε στη διασταύρωση, προφανώς ο επικεφαλής της συγκεκριμένης ομάδας κατεβαίνει από το μηχανάκι φωνάζει και βρίζει χυδαία έναν από τους αστυνομικούς και στη συνέχεια η ομάδα στρίβει για να συνεχίσει το δρόμο της. Την ώρα που στρίβει και το τέταρτο (από τα πέντε μηχανάκια) ακούγεται ένας ήχος που παραπέμπει σε πτυσσόμενο γκλοπ που ανοίγει και στη συνέχεια κάτι να σπάει. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο που ανέβασε το βίντεο στον λογαριασμό του, ο ήχος αυτός ήταν από σπάσιμο ενός φαναριού από το αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στη γωνία.

Εκτεταμένο κλίμα αστυνομοκρατίας επικρατεί τις τελευταίες ημέρες και στη Θεσσαλονίκη. Η Πρυτανεία του ΑΠΘ παρέμεινε περικυκλωμένη επί δύο ώρες την Δευτέρα το βράδυ από αστυνομικές δυνάμεις, όπου μέσα βρίσκονται φοιτητές οι οποίοι συμμετέχουν στην κατάληψη. Συγκεκριμένα, διμοιρίες των ΜΑΤ και μία κλούβα είχαν αποκλείσει την είσοδο της Πρυτανείας του ιδρύματος αλλά και περιμετρικά τις εισόδους του πανεπιστημίου, εγκλωβίζοντας έτσι όσους είναι μέσα αλλά και εμποδίζονας παράλληλα όσους αλληλέγγυους θα επιχειρούσαν να μπουν. Χρειάστηκε η παρουσία δικηγόρων, δημοσιογράφων, αλληλέγγυων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις λίγο μετά τις 22:30.

https://www.facebook.com/infolibre-Συνεργατική-για-την-ανεξάρτητη-ενημέρωση-και-επικοινωνία-100378238100419/videos/%CF%80%CF%81%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B8-%CF%84%CF%89%CF%81%CE%B1/1106716563129253/

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter