Αστυνομοκρατία στα Εξάρχεια: Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά σε διαδηλωτές και φωτορεπόρτερ (Video)

Αστυνομοκρατία στα Εξάρχεια: Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά σε διαδηλωτές και φωτορεπόρτερ (Video)

Αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις παραμένει η Πλατεία των Εξαρχείων, την ώρα που πολίτες πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας σταθμού μετρό στην πλατεία. Μάλιστα, αστυνομικοί έριξαν χημικά σε διαδηλωτές και φωτορεπόρτερ, ενώ σεξιστικό σχόλιο δέχθηκε δημοσιογράφος του Documento.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν οι δημοσιογράφοι του Documento-Koutipandoras, Ειρήνη Δρίβα και Τζένη Τσιλιβάκου που καλύπτουν την πορεία, οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν εξακρίβωση στοιχείων στους δημοσιογράφος, ενώ δεν δίστασαν να πάρουν την φωτογραφική μηχανή από Ισπανό φωτορεπόρτερ, Néstor Prieto από το ισπανικό μέσο descifraguerra. Espana, ενώ εμπόδισαν την φωτορεπόρτερ από την eurokinissi, Τατιάνα Μπόλαρη, να περάσει. 

Σεξιστικό σχόλιο σε δημοσιογράφο του Documento

Σεξιστικό σχόλιο δέχθηκε και η δημοσιογράφος του Documento, Ειρήνη Δρίβα, όταν στον έλεγχο που της έγινε, αφού ανέφερε την ιδιότητα της, ο άνδρας των ΜΑΤ της απάντησε: «στα @ρχίδι@ μου». Ανάλογο σχόλιο είχε δεχθεί ξανά δημοσιογράφος του Documento, Άννα Νίνη, στην προηγούμενη πορεία στα Εξάρχεια.

Το κλίμα αυτή την ώρα μυρίζει μπαρούτι, με τους άνδρες των ΜΑΤ να είναι έτοιμοι να προβούν σε μια ακόμη απρόκλητη επίθεση, καθώς έχουν κλείσει όλα τα στενά γύρω από την πλατεία, με τους πολίτες, ανάμεσα τους παιδιά και δημοσιογράφοι να είναι εγκλωβισμένοι, ενώ λίγο πριν τις 9 κατέφθασε και η Αύρα, στην οδό Στουρνάρη.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ήδη έχουν εγκλωβίσει κατοίκους μέσα σε καφενείο

Να σημειωθεί ότι η περιοχή αστυνομοκρατείται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, με τους άνδρες των ΜΑΤ να έχουν αποκλείσει την πλατεία Εξαρχείων χτυπώντας παράλληλα με ασπίδες και ρίχνοντας χημικά σε νέους και μεγάλους ανθρώπους, που βρέθηκαν εκεί για να υπερασπιστούν τη γειτονιά τους και το δημόσιο χώρο μετά τα καλέσματα για καθημερινές κινητοποιήσεις με στόχο να αποτραπούν τα επίμαχα σχέδια.

«4:30 τα ξημερώματα σήμερα, με πλήρη αποκλεισμό της πλατείας Εξαρχείων από ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, ξεκίνησε η προσπάθεια της καταστροφής της μόνης πλατείας της γειτονιάς μας. Θα μας βρουν απέναντί τους» αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η πρωτοβουλία «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter