«Ασχολήθηκα με όλα, έπαιξα όπως έπρεπε» – Ο Σταμάτης Κόκοτας στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

«Ασχολήθηκα με όλα, έπαιξα όπως έπρεπε» – Ο Σταμάτης Κόκοτας στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

-O Σταμάτης Κόκοτας παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στην Εμυ Ντούρου με αφορμή την εμφάνιση του στο Ηρώδειο (2/10) και μίλησε για το ξεκίνημα της καριέρας του στη Γαλλία, την Εντίθ Πιάφ και τον Σταύρο Ξαρχάκο, τη φιλία του με τον Αριστοτέλη Ωνάση, τη γεμάτη ζωή που έζησε.

-Ο Μπραντ Πιτ και ο Τζέιμς Γκρέι δεν είναι οι πρώτοι που ταξίδεψαν στο διάστημα («Ad astra») με όχημα μια κινηματογραφική μηχανή. Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης γράφει για τις σημαντικές διαστημικές οδύσσειες που έχουν αποδοθεί στο σινεμά.

-Ο Αρης Σερβετάλης πρωταγωνιστεί στον «Ρινόκερο» του Ιονέσκο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Ηλέκτρα Ζαργάνη μίλησε για τον μοναχικό και αδύναμο ήρωα του, τη γοητεία που του ασκεί η πορεία προς την αυτοσυνειδησία, τις ουτοπίες και τις επιθυμίες που μας κυριεύουν στις μεγάλες πόλεις.

-Η Μαρία Τζομπανάκη αποχαιρετά τον συνοδοιπόρο της στη «Βέρα Κρουζ» Τάκη Σπυριδάκη και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης γράφει για την κινηματογραφική του διαδρομή.

-Είκοσι τρία συγκροτήματα νέων μουσικών παραδοσιακής μουσικής εμπνέονται από τη Δόμνα Σαμίου. Ο Σωκράτης Σινόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής της 2ης Συνάντησης Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής, δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στην Αφροδίτη Ερμίδη.

-Ο σκηνοθέτης της παράστασης «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του ΚΘΒΕ Γιάννης καλαβριανός γράφει στο Documento για τους ήρωες της τραγωδίας. Ο ηγέτης Αγαμέμνονας στα πρόθυρα της κατάρρευσης και ο «μικροαστός» Αχιλλέας δεν είναι ο ήρωας που έχουμε στο μυαλό μας.

-Ο Γιώργος Λοβέρδος σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον εκδότη των «Χανιώτικων Νέων» και ιδρυτή του Μουσείου Τυπογραφίας Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη.

-Το 3ο Athens Baroque Festival ετοιμάζεται να υποδεχτεί κοινό και καλλιτέχνες και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Athens Baroque Festival Αναστασία Μηλιώρη μιλάει στον Παναγιώτη Φρούντζο για αυτή την ξεχωριστή γιορτή του Μπαρόκ στην Αθήνα.

-Ο ηθοποιός Βαγγέλης Αμπατζής συστήνεται στο Docville στη στήλη New Entries.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter