«Ασχολίαστες» από την κυβέρνηση οι αποκαλύψεις Βαξεβάνη για την εκβίαση Μανιαδάκη από Στουρνάρα

«Ασχολίαστες» από την κυβέρνηση οι αποκαλύψεις Βαξεβάνη για την εκβίαση Μανιαδάκη από Στουρνάρα

Αποστάσεις πασχίζει να κρατήσει η κυβέρνηση από τις σοβαρές αποκαλύψεις του Κώστα Βαξεβάνη για τον εκβιασμό και τις απειλές που δέχθηκε ο Νίκος Μανιαδάκης ως προστατευόμενος μάρτυρας από τον Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis. Την ίδια ώρα, παραμένει άγνωστο πότε θα φέρει προς ψήφιση την ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία των προστατευόμενων μαρτύρων, που εν πολλοίς αντιμετωπίζει και ζητήματα όπως το παραπάνω.

Στον δρόμο της υποβάθμισης και της συγκάλυψης των αποκαλύψεων του Κώστα Βαξεβάνη για τον εκβιασμό και τις απειλές που δέχθηκε ο Νίκος Μανιαδάκης από τον Γιάννη Στουρνάρα, ενόσω ο πρώτος ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και ο δεύτερος ένα από τα ελεγχόμενο πολιτικά πρόσωπα για εμπλοκή στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis, παραμένει η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποφεύγει να προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Σε ερώτηση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από το documentonews.gr, ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε πως δεν έχει να σχολιάσει κάτι, καθώς «ο κύριος Βαξεβάνης είναι κατηγορούμενος για κάποια πολύ βαριά αδικήματα. Βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα από τη Δικαιοσύνη και η απολογία του στην ανακρίτρια. Προφανώς κάνει ότι θεωρεί σωστό για να υπερασπιστεί τον εαυτό του».  Πρόσθεσε ωστόσο πως «πολλά από αυτά τα πράγματα έχουν απαντηθεί από τη Δικαιοσύνη», χωρίς όμως να υπεισέλθει σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια για τα λεγόμενά του.

Υπενθυμίζεται πως, μεταξύ άλλων στοιχείων, τα οποία πλέον βρίσκονται στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ο Κ. Βαξεβάνης εμφάνισε κατά την κατάθεσή του απομαγνητοφωνημένους διαλόγους του με τον Μανιαδάκη ο οποίος τον ενημερώνει για συναντήσεις του με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο Ν. Μανιαδάκης στον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento, ο Γ. Στουρνάρας, τον φώναξε στο γραφείο του και τον απείλησε, λέγοντάς του ότι «ή θα είσαι μαζί μας ή όταν γίνουμε κυβέρνηση θ’ αλλάξουμε το νομικό καθεστώς και θα σε γαμήσουμε».

Διαβάστε περισσότερα:

«Βόμβα» Βαξεβάνη στην ανάκριση με στοιχεία: «Ο Μανιαδάκης ήταν πηγή μου για τη Novartis, μου αποκάλυψε εκβιασμό από Στουρνάρα» (Video)

Υπό το βάρος των παραπάνω αποκαλύψεων, το documentonews.gr έθεσε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ερώτημα σχετικά με την ευρωπαϊκή οδηγία για την αύξηση της προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων, η οποία προ εβδομάδων εμφανίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο για να… εξαφανιστεί, έπειτα από έντονη αντιπαράθεση με πρωταγωνιστές τους Άδωνι Γεωργιάδη, Θάνο Πλεύρη, Μάκη Βορίδη, Παναγιώτη Πικραμμένο και άλλους «ενδιαφερόμενους» για την υπόθεση του σκανδάλου Novartis.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Οικονόμου ερωτήθηκε πότε προτίθεται η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο που αυξάνει την προστασία των προστατευόμενων μαρτύρων, καθώς όπως είναι προφανές, η απειλή και η εκβίαση ενός από τα ελεγχόμενα ως εμπλεκόμενα πρόσωπα στο σκάνδαλο προς έναν από τους προστατευόμενους μάρτυρας προκαλεί το έκπληξη και αποκαλύπτει τα σημερινά κενά της νομοθεσίας.

«Η ευρωπαϊκή οδηγία θα πάρει το δρόμο της για να νομοθετηθεί στη Βουλή με τις απαραίτητες επεξεργασίες που πρέπει να γίνουνε το επόμενο διάστημα» αρκέστηκε αρχικά να απαντήσει για την ευρωπαϊκή οδηγία ο Γ. Οικονόμου, ενώ στη συνέχεια κλήθηκε να απαντήσει για τις αιτίες της καθυστέρησης, καθώς και για το εάν έχουν ενημερωθεί οι ευρωπαϊκοί θεσμοί για τους προβληματισμούς της κυβέρνησης.

«Οι ευρωπαϊκές οδηγίες ενσωματώνονται και η ενσωμάτωσή τους μπορεί να εμπεριέχει πολλές φορές και διεύρυνση ή κάποιες σημειακές παρεμβάσεις σε κάποια συγκεκριμένα σημεία. Το ζητούμενο εδώ είναι να ενσωματώσουμε την ευρωπαϊκή οδηγία στο πνεύμα που αυτή εκφράζει. Και ταυτόχρονα να τηρήσουμε όλες τις διαδικασίες που ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου οφείλει να θεσπίζει για να θωρακίζει τα δικαιώματα όλων των πολιτών. Και αυτών που θέλουν να συμβάλλουν στη διερεύνηση υποθέσεων, και εκείνων που ενδεχομένως πέφτουνε θύματα στημένων διαδικασιών ή συκοφαντιών» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που στο τέλος πρόσθεσε πως «η δικαιοσύνη πάντα βρίσκει λύσεις για όλα. Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται τέλος πως προ εβδομάδων, την αντιπαράθεση στο υπουργικό συμβούλιο για το ζήτημα επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «ισορροπίες και κατάλληλες σταθμίσεις» που πρέπει να γίνουν, συνδέοντας χωρίς περιστροφές ότι αυτές οι τροποποιήσεις θα συντελεστούν εξαιτίας του προηγούμενου που έχει δημιουργήσει το σκάνδαλο Novartis. «Υπάρχει αναντίρρητα ένα εξαιρετικά κακό προηγούμενο χρήσεως της προστασίας των μαρτύρων για να ενοχοποιηθούν πολιτικοί αντίπαλοι. Αυτό το προηγούμενο γεννά την ανάγκη να υπάρξουν σε αυτή τη χώρα δικλείδες ασφαλείας» είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα:

O Βορίδης επιβεβαίωσε τη σύγκρουση στο υπουργικό για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter