Ασύλληπτη νίκη Σουλτς: Βγήκε πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών με 100%!

Ασύλληπτη νίκη Σουλτς: Βγήκε πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών με 100%!

«Αυτό_x000D_
το αποτέλεσμα είναι η αφετηρία για να κατακτήσουμε την καγκελαρία» δήλωσε ο_x000D_
Μάρτιν Σουλτς μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος το απόγευμα της Κυριακής, 

με βάση το οποίο εξελέγη νέος πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος. Επί συνόλου 605 έγκυρων ψήφων στο συνέδριο του SPD στο Βερολίνο, ο Σουλτς έλαβε …605 ψήφους!

Οι σύνεδροι κάνουν λόγο για ιστορικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Deutsche Welle (Ντόιτσε Βέλε).

Έτσι, από σήμερα ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαδέχεται και επισήμως στην ηγεσία του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος εν τω μεταξύ έχει μεταπηδήσει στο υπουργείο Εξωτερικών. Πριν από την εσωκομματική κάλπη είχε προηγηθεί μία μεγάλης διάρκειας, συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του Μάρτιν Σουλτς, που προκάλεσε ενθουσιώδη χειροκροτήματα, μεταδίδει Deutsche Welle. Σε αυτήν, ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός ανακοίνωσε μερικές από τις κύριες προτεραιότητές του ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Ο υποψήφιος του SPD έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, αλλά και των ανισοτήτων στην εκπαίδευση, στην υγεία και στην πολιτική για τη στήριξη της οικογένειας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα και επισήμανε την ανάγκη για κοινή ευρωπαϊκή λύση, αλλά και για επιβολή κυρώσεων στις χώρες που αρνούνται να συνεργαστούν. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την Deutsche Welle, έστειλε αυστηρό μήνυμα στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι δεν θα ανεχθεί συγκρίσεις της σημερινής Γερμανίας με τους ναζί και μάλιστα αυτό ισχύει «όχι μόνο για την Τουρκία, αλλά και για άλλες χώρες». Μέχρι στιγμής, σε παλαιότερες δημόσιες εμφανίσεις του, ο Σουλτς είχε αναφέρει ότι σε περίπτωση νίκης στις εκλογές του Σεπτεμβρίου θα διορθώσει ορισμένα «λάθη» της μεταρρυθμιστικής Ατζέντας 2010 που φέρει την υπογραφή του τελευταίου σοσιαλδημοκράτη καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Πηγή: Deutsche Welle, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter