Ασύλληπτο: Έκλεψαν ιατρικά μηχανήματα από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Ασύλληπτο: Έκλεψαν ιατρικά μηχανήματα από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Ιατρικά μηχανήματα, μεγάλης αξίας έκλεψαν άγνωστοι από το νοσοκομείο του Αγίου Σάββα, πλάι στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας

Από το γαστρεντερολογικό και το πνευμονολογικό τμήμα του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», μετά από παραβίαση στις πόρτες, έγινε η κλοπή των ιατρικών μηχανημάτων, που διαπιστώθηκε το πρωί από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ και διοικητή του νοσοκομείου, Γεώργιο Δενδραμή, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι έχουν κλαπεί επτά ενδοσκόπια και ένας επεξεργαστής από το γαστρεντερολογικό τμήμα. Επίσης, ένα πληκτρολόγιο και ένα συνδετικό για τον υπέρηχο του βρογχοσκοπίου καθώς και ένα συνδετικό για το βίντεο του βρογχοσκοπίου από το πνευμονολογικό.

Όπως έγινε γνωστό εξάλλου, έχει δοθεί εντολή για ΕΔΕ.

Για πρωτόγνωρο περιστατικό μίλησε ο διευθυντής Γαστρεντερολογικού του νοσοκομείου, Δημήτρης Ξυνόπουλος. «Δεν ήταν τυχαία η κλοπή αυτή… Γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα αυτοί που έκλεψαν» ανέφερε.

Ο ίδιος μίλησε για στοχευμένη ενέργεια με κλοπή συγκεκριμένων και πανάκριβων οργάνων από συγκεκριμένη εταιρεία.

Όπως εκτίμησε η αξία των κλαπέντων μηχανημάτων ανέρχεται στα 400.000 ευρώ, είναι αρκετά εξειδικευμένα αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα λόγω του σηριακού αριθμού που φέρουν.

Παράλληλα ανέφερε πως υπάρχουν κάμερες παντού όπως και προσωπικό ασφαλείας.

Όπως όμως αποκάλυψε μπορεί να έγινε αντιπερισπασμός. «Την ώρα της κλοπής υπήρχε βλάβη στο υπόγειο του νοσοκόμου σε κάποιον αγωγό» ανέφερε.

Ο κ. Ξυνόπουλος είπε ακόμη ότι η συλλογή οργάνων που εκλάπησαν χρειάστηκε χρόνια να συγκεντρωθεί, και εξαφανίστηκε μέσα σε μια ώρα. «Να δούμε ποσό κουράγιο έχουμε να το ξαναστήσουμε αυτό…» δήλωσε. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter