Ασύλληπτος Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ: Σοβιετικής αντίληψης η ισότητα (Video)

Ασύλληπτος Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ: Σοβιετικής αντίληψης η ισότητα (Video)

Την άποψή του για την ισότητα εξέφρασε μέσα από την συχνότητα του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ ο απεργοσπάστης και διαγραφείς από την ΕΣΗΕΑ, Άρης Πορτοσάλτε.

Βέβαια οι απόψεις του δεν διαφέρουν από εκείνες του Κυριάκου Μητσοτάκη που ο ίδιος είχε δηλώσει -χωρίς να μασάει τα λόγια του το 2017- στην ομιλία του στη ΔΕΘ πως «η κοινωνική ισότητα είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση».

«Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα», είχε πει τότε ως αντιπολίτευση το Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτή τη φορά ο Άρης Πορτοσάλτε και οι παρουσιαστές της εκπομπής του ΣΚΑΪ προσπάθησαν να ωραιοποιήσουν και να ξεπεράσουν το σοκ από τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα.

Έτσι λοιπόν μάθαμε και τις απόψεις του Άρη Πορτοσάλτε:

«Όταν ξέρουμε όλοι ότι υπάρχουν διαβαθμίσεις στη φύση και στη ζωή, όσο και να το αντιστρέφουμε αυτό, όσο και να φέρνουμε την σοβιετική αντίληψη της ισότητας, αυτή κατέρρευσε και πήγανε φούντο όλοι μαζί. Για να μην πάμε φούντο κι εμείς πριν της ώρας μας, θα πρέπει να δουλέψουμε σοβαρά και να δούμε κατάματα τις αλήθειες. Οι αλήθειες είναι πως πρέπει και να υποστηριχθεί το ΕΣΥ και να το ξαναχτίσουμε – απ’ ότι καταλαβαίνω – από την αρχή».

Αλλά η αναφορά του έδωσε πάσα στους παρουσιαστές Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου που συμφώνησαν πως αυτά είναι για την επόμενη μέρα…

Οπότε όπως μάθαμε, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ισότιμη μεταχείριση των ασθενών είναι σοβιετική αντίληψη, ο διαχωρισμός –ενδεχομένως σε ποιους θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να σωθούν και ποιοι θα συναντήσουν πιο γρήγορα τον Άγιο Πέτρο- είναι μέσα στη φύση (στη ζούγκλα μάλλον).

Ίσως επίσης να μπορούσε να μας πει και τα κριτήρια με τα οποία θα διαχωρίσουμε τους ανθρώπους για να μάθουμε ποια είναι η αντιδημοκρατική και προφανώς ρατσιστική και ταξική κοινωνία που επιλέγει…

Είναι τα κριτήρια οικονομικά, ταξικά ή ακόμα πιο πέρα;

Ας του πούμε εμείς πως κανείς σοβαρός επιστήμονας δεν μπορεί να πει τέτοια πράγματα και πως οι απόψεις του είναι παντελώς αντίθετες με την Κάρτα του ΟΗΕ, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Προφανώς είναι και αντίθετες με κάθε ανθρώπινη προσέγγιση…

Αυτά και περιμένουμε το επόμενο ακροδεξιό παραλήρημα…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter