Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Κινδυνεύει με απέλαση από την Τουρκία

Άσυλο σε Ιρανή μπλόγκερ προσφέρει το Ισραήλ

Η Νέντα Αμίν

Η Νέντα Αμίν  τα κατάφερε, με την υποστήριξη των Ισραηλινών συναδέλφων της

Το Ισραήλ προσέφερε σήμερα άσυλο μία Ιρανή μπλόγκερ που ζει στην Τουρκία και βρίσκεται -όπως υποστηρίζει- υπό τον άμεσο κίνδυνο της απέλασής της στο Ιράν. Η ίδια θα βρεθεί αντιμέτωπη με σοβαρό κίνδυνο εξαιτίας της εργασίας της, σε ισραηλινή σελίδα ειδήσεων.

Σύμφωνα με τους “Times of Israel” η Νέντα Αμίν που είναι μπλόγκερ της περσικής γλώσσας, εγκατέλειψε το Ιράν στο 2014 για την Τουρκία. Η Αμίν βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το Ιράν προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο απέλασής της, ενώ αναζητάει άλλες χώρες, οι οποίες, θα μπορούσαν να την δεχτούν ως πρόσφυγα.

Το κλίμα εχθρότητας μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, σημαίνει ότι οι Ιρανοί δεν γίνονται γενικώς δεκτοί στο Ισραήλ. Ωστόσο, μετά τις κινήσεις των δημοσιογραφικών ενώσεων στο Ισραήλ, το υπουργείο των Εσωτερικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης μιας ειδικής βίζας στην 32χρονη Αμίν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.