Ασύμμετρη απειλή είναι η πολιτική της ΝΔ

Ασύμμετρη απειλή είναι η πολιτική της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχαν ποτέ, ούτε προεκλογικά, ούτε όταν έγιναν κυβέρνηση, επεξεργασμένη πολιτική για το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Κέρδισαν τις εκλογές κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπόρεσε να χειριστεί ένα ελληνοτουρκικό πρόβλημα, δίνοντάς τα όλα στον Ταγίπ Ερντογάν, ανοίγοντας τα σύνορα και γεμίζοντας την ηπειρωτική Ελλάδα με πρόσφυγες και μετανάστες.

Όταν όμως άρχισαν να προσπαθούν να διαχειριστούν το πρόβλημα, όχι μόνο επανίδρυσαν το υπουργείο που κατήργησαν ως περιττό αλλά και αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι το ζήτημα είναι διεθνές, μη δυνάμενοι να δικαιολογήσουν στους ψηφοφόρους τους τη σύντομη χρονικά λύση που είχαν υποσχεθεί.

Όταν μάλιστα ο Ερντογάν για να δικαιολογήσει αυτός πλέον την αποτυχία του στη Συρία και τους δεκάδες νεκρούς στρατιώτες στο μέτωπο που είχε ο ίδιος ανοίξει, άρχισε να στέλνει καραβιές με πρόσφυγες στα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεώρησε ότι η καλύτερη λύση ήταν να στείλει τα ματ για να καθυποτάξουν τους κατοίκους.

Και μερικές ημέρες αργότερα όταν ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι τα σύνορα με την Ελλάδα είναι ανοιχτά και όποιος θέλει μπορεί να περάσει στην Ελλάδα και μετά στην Ευρώπη και χιλιάδες μαζεύτηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενεργοποίησε όλα τα ρατσιστικά ένστικτα του ελληνικού λαού, εξάπτοντας τον εθνικισμό, δημιουργώντας κατάσταση πολέμου, μιλώντας για ασύμμετρη απειλή, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεχόμαστε εισβολή.

Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα του κόσμου που θεωρεί ότι δέχεται εισβολή από αόπλους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκλωβισμένος στην ακροδεξιά πολιτική των Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη και φοβούμενος να μην πέσει η κυβέρνησή του, επιδίδεται σε επικοινωνιακές φιέστες καλώντας ευρωπαίους αξιωματούχους στον Εβρο για να εκτιμήσουν υποτίθεται την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ευρωπαίων αξιωματούχων οι οποίοι χωρίς αιδώ ουσιαστικά αδειάζουν τον Μητσοτάκη κάνοντας τα γλυκά μάτια στον Ερντογάν αρνούμενοι οποιαδήποτε καταδίκη της πολιτικής της Αγκυρας, χορηγώντας στην Ελλάδα 700 εκατομμύρια ευρώ ως βοήθεια, χωρίς όμως να την αιτιολογούν.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δημιουργεί συνειδητά κλίμα πολέμου με εχθρό πρώτα τους πρόσφυγες και μετανάστες και κατά δεύτερον την Τουρκία, θεωρώντας προδότες όλους όσους θεωρούν ότι όσοι συνωστίζονται από την άλλη μεριά των συνόρων δεν είναι παρά απελπισμένοι άνθρωποι που ξεριζώθηκαν από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο πατρίδα τους όχι για να μείνουν στην Ελλάδα αλλά για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλόγιστα οδηγεί τη χώρα ολοταχώς σε νέα κοινωνική και οικονομική κρίση. Οι ηγέτες της δημοκρατικής αντιπολίτευσης πρέπει άμεσα να ανασυνταχθούν και να ενεργοποιηθούν. Βρισκόμαστε πλέον στο και πέντε της καταστροφής.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter