Ασυνείδητοι τουρίστες «έπνιξαν» στο αλκοόλ τα διάσημα γουρουνάκια-κολυμβητές στις Μπαχάμες

Ασυνείδητοι τουρίστες «έπνιξαν» στο αλκοόλ τα διάσημα γουρουνάκια-κολυμβητές στις Μπαχάμες

Επτά γουρουνάκια βρέθηκαν νεκρά στο κοραλλιογενές νησί Exuma. Ο θάνατός τους σύμφωνα με πληροφορίες οφείλεται σε κάποιους ασυνείδητους τουρίστες που τα «πότιζαν» ρούμι και μπίρα.

Η κυβέρνηση στις Μπαχάμες αποφάσισε να απαγορεύσει το τάισμα των ζώων από επισκέπτες για να διαφυλάξει τα υπόλοιπα γουρουνάκια, τα οποία είναι μεγάλος τουριστικός πόλος έλξης. «Τους έδωσαν λάθος τροφή», δήλωσε στο Nassai Guardian ο Γουέιντ Νίξον, ιδιοκτήτης γουρουνιών.

«Ήρθε ο κρατικός κτηνίατρος και εξέτασε όλα τα γουρούνια μας. Τους έκανε ενέσεις, τους έδωσε φαρμακευτική αγωγή. Εκτρέφουμε γουρούνια εδώ και 30 χρόνια και ποτέ δεν συνέβη κάτι παρόμοιο. Η κατάσταση σήμερα έχει εκτραχυνθεί. Οι τουρίστες κάνουν ό,τι θέλουν με τα ζώα. Τους δίνουν να φάνε ό,τι τους κατέβει και κάποιοι τα μεθούν με ρούμι και μπίρες», πρόσθεσε ο κ. Ντίξον.

Ορισμένοι τοπικοί παράγοντες διαφωνούν και υποστηρίζουν ότι τα αίτια των μαζικών θανάτων των γουρουνιών παραμένουν άγνωστα. «Μπορεί να έφαγαν κάτι δηλητηριώδες κατά λάθος», λέει ο πρόεδρος οργάνωσης προστασίας ζώων στις Μπαχάμες. «Πράγματι υπάρχουν αρκετοί τρελοί τουρίστες ή ναύτες που δίνουν αλκοόλ στα ζώα, αλλά δεν πιστεύω ότι κάποιος επί τούτου θα έκανε κάτι τόσο κακό σε αυτά τα αθώα πλάσματα», πρόσθεσε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter