Άτακτη υποχώρηση από ΝΔ στην Προανακριτική: Δεν καλούν ως ύποπτη την Τουλουπάκη

Άτακτη υποχώρηση από ΝΔ στην Προανακριτική: Δεν καλούν ως ύποπτη την Τουλουπάκη

Παρά τις χθεσινές διαρροές περί επικείμενης κλήσης της Ελένης Τουλουπάκη στην Προανακριτική Επιτροπή ως ύποπτη τέλεσης αξιόποινων πράξεων, η ΝΔ ανακρούει πρύμναν και θα καλέσει την προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς με την ιδιότητα της μάρτυρος.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, αιτήθηκε να κληθεί η Ελ. Τουλουπάκη όχι ως μάρτυρας όπως κλήθηκαν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου Φρουζής και Μανιαδάκης, αλλά ως ύποπτη. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, το αίτημα του Β. Κεγκέρογλου υποστήριξε και η ΝΔ, με τον Θ. Πλευρή να ζητά την ακύρωση της προηγούμενης κλήτευσης Τουλουπάκη με σκοπό να σταλεί νέα προκειμένου η εισαγγελέας να κληθεί ως ύποπτη.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της συμπολίτευσης στην Επιτροπή φέρονται να άλλαξαν γνώμη, αντιλαμβανόμενοι -πιθανώς- την ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, αφού έχουν απορριφθεί ήδη από τα αρμόδια εισαγγελικά όργανα δύο αιτήματα εξαίρεσης της Ελένη Τουλουπάκη από τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis.

Πλέον, από την πλευρά της ΝΔ τονίζουν ότι η Προανακριτική Επιτροπή δεν δικαιούται να καλέσει με αυτήν την ιδιότητα την προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, συνυπολογίζοντας και την σχετική έρευνα που διεξάγεται από τους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Σοφουλάκη και Ζαχαρή.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter