Άτακτη υποχώρηση από το Μαξίμου – «Παγώνει» την πανεπιστημιακή αστυνομία

Άτακτη υποχώρηση από το Μαξίμου – «Παγώνει» την πανεπιστημιακή αστυνομία

Στον «πάγο» βάζει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη για το οποίο προ μηνών πανηγύριζε, παρά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε.

Με μια κίνηση που μοιάζει με άτακτη υποχώρηση το Μαξίμου αποφάσισε να αναβάλλει τα σχέδιά της για άνοιγμα των πανεπιστημίων με την παρουσία αστυνομίας. Κυβερνητικοί κύκλοι διαρρέουν πως η καθυστέρηση οφείλεται στην ελλιπή εκπαίδευση των προσληφθέντων και υπολογίζουν πως το εγχείρημα θα υλοποιηθεί κατά τον Δεκέμβριο.

Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άλλωστε τυχαία η χθεσινή δήλωση του Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε «όπως γνωρίζετε, η λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας διέπεται από συγκεκριμένες διατάξεις. Οταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση που απαιτείται, όταν ολοκληρωθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες που υπάρχουν για την πρόσληψη των ανθρώπων που θα τη στελεχώσουν και όταν εκπαιδευθούν επαρκώς, όπως πρέπει, για να είναι χρήσιμη και αποτελεσματική στον λόγο για τον οποίο ιδρύθηκε και θα κληθεί να εκτελέσει», ανέφερε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως όλοι αντιλαμβάνονται «την ιδιαιτερότητα που υπάρχει και την πολύ καλή εκπαίδευση που πρέπει να έχουν σε διάφορες πτυχές όσοι άνθρωποι κληθούν να εκτελέσουν αυτό τον ρόλο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ειδικότερα σημειώνει ότι «αναβάλλεται η πανεπιστημιακή αστυνομία, για να εκπαιδευτούν οι ειδικοί φρουροί λέει η κυβέρνηση. Η ήττα της είναι καθαρή. Ας τους στείλει όμως από τώρα να εκπαιδευτούν στην πυροσβεστική. Για να μην είναι ξανά ο υπουργός με την μάνικα στο χέρι».

 

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter