Υποχώρηση της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό – Από Σεπτέμβριο και… βλέπουμε

Υποχώρηση της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό – Από Σεπτέμβριο και… βλέπουμε

Την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού μετακυλίει η κυβέρνηση παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του Κωστή Χατζηδάκη πως η κοινοβουλευτική διαδικασία θα ολοκληρωνόταν το πολύ έως τις αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ανέφερε πως το νομοσχέδιο θα συζητηθεί τον Σεπτέμβριο και πως η ψήφισή του δεν αναμένεται νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρμόδιος υπουργός και λοιπά κυβερνητικά στελέχη δεσμεύονταν για την ψήφιση του νομοσχεδίου εντός του καλοκαιριού, δρομολογώντας πλήθος δημοσιευμάτων για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

«Φοβούνται το πολιτικό κόστος»

Από την Κουμουνδούρου σχολιάζουν πως η αλλαγή πλάνων από την πλευρά της πλειοψηφίας είναι προϊόν των δυσμενών εξελίξεων στο πεδίο της πανδημίας σε συνδυασμό με τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, τα οποία συνδέονται άμεσα και με την πρόσφατη ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

«Φοβούνται το πολιτικό κόστος» εκτιμούν και προσθέτουν πως «οι παλινωδίες με τη διαχείριση της μετάλλαξης Δέλτα και τα δημοσκοπικά παρεπόμενα από τη ψήφιση του αντεργατικού οδηγούν την κυβέρνηση σε αυτήν την αναδίπλωση». Μάλιστα, αμφισβητούν πως το νομοσχέδιο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Επισημαίνουν δε ότι η συμπολίτευση αναμένεται να αντιμετωπίσει τη σφοδρή αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας εξαιτίας του νομοσχεδίου Κεραμέως για την αξιολόγηση των καθηγητών, συμπεραίνοντας ότι «δεν μπορούν να σηκώσουν τόσο μεγάλο πολιτικό φορτίο μέσα στον Ιούλιο». 

«Yπαναχωρούν κάτω από τις μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις»

«Η κοινωνική κατακραυγή υποχρεώνει την κυβέρνηση σε υποχώρηση από την ασφαλιστική αντιμεταρρύθμιση» σημειώνει σε δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας τα εξής:

«Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή, δεν πρόκειται να φέρει και παραπέμπει στας καλένδας το σχέδιο νόμου για την κεφαλαιοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, παρότι το έθεσε σε δημόσια διαβούλευση με πανηγυρικές ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργών. Προφανώς υπαναχωρεί κάτω από τις μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και την ανάδειξη από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία του τεράστιου κοινωνικού και οικονομικού κόστους της επιχειρούμενης από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι φανερό ότι έχει απομονωθεί και εισπράττει την απόρριψη από τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία για τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη και τη συνολική πολιτική της. Ο αγώνας μας συνεχίζεται με τις δεσμεύσεις και τις προγραμματικές μας θέσεις, στο πλευρό των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων, της κοινωνικής πλειοψηφίας και των νέων, ενάντια στην αντιδραστική και αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης με στόχο την πολιτική και κοινωνική αλλαγή και την προοδευτική προοπτική της χώρας μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter