Αθ. Τσάκρης: Παραιτούμαι υπέρ του Κασσελάκη

Αθ. Τσάκρης: Παραιτούμαι υπέρ του Κασσελάκη

Αν εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, θα είναι εξωκοινοβουλευτικός πρόεδρος και θα δημιουργηθεί δυαρχία καθώς κάποιο άλλο πρόσωπο θα είναι αναλάβει την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας και τις μάχες μέσα στη Βουλή.

Γι αυτό έχει ανοίξει η συζήτηση αν μπορούν να παραιτηθούν κάποιοι από όσους βρέθηκαν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ σε θέση πριν από αυτόν ώστε ο Στ. Κασσελάκης να βρεθεί στα έδρανα της Βουλής.

Συγκεκριμένα για να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει ένας από τους τρεις βουλευτές Επικρατείας, δηλαδή ο Οθων Ηλιόπουλος, η Ελενα Ακρίτα ή ο Ευάγγελος Αποστολάκης, να παραιτηθεί. Στη συνέχεια να παραιτηθούν οι επιλαχόντες που βρίσκονται πριν από αυτόν δηλαδή η Πόπη Τσαπανίδου, ο Μιχάλης Καλογήρου, ο Αθανάσιος Τσακρής και η Γεωργία Λάλη.

Μετά από αυτές τις παραιτήσεις των έξι η βουλευτική έδρα πάει στον κ. Κασσελάκη που θα γίνει και πρόεδρος της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, που είχε την 7η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ERTNEWS είπε ότι είναι πρόθυμος γνα παραιτηθεί προκειμένου να ορκιστεί βουλευτής ο Στέφανος Κασσελάκης.

Επισης ο ναύαρχος ε.α. και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, είπε ότι δεν το έχει σκεφτεί ακόμη. Αλλά σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί λύση.

«Αν ο Κασσελάκης γίνει πρόεδρος θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Πρέπει να βρεθούν 6-7 άνθρωποι να πουν ότι παραιτούνται από το δικαίωμα να συμπληρώσουν την έδρα. Αυτό πρέπει να συζητηθεί μέσα στον χώρο. Εγώ δεν έχω σκεφτεί αν θα παραιτηθώ», είπε στο Action24.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter