Athens Football Festival: Έρχεται το πρώτο ποδοσφαιρικό φεστιβάλ της πόλης

Athens Football Festival: Έρχεται το πρώτο ποδοσφαιρικό φεστιβάλ της πόλης
Print

Από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου το Ρομάντσο θα φιλοξενήσει μια σειρά από εκθέσεις, καλλιτέχνες, συζητήσεις, ταινίες και παιχνίδια που σκοπό έχουν να φέρουν κοντά τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους fans του αθλήματος.

Στόχος του Athens Football Festival είναι να προτείνει μια άλλη ματιά στο πιο δημοφιλές άθλημα στη γη και να δημιουργήσει ένα χαρμόσυνο γεγονός. Ένα πολιτιστικό Σαββατοκύριακο για να γιορτάσουμε το «beautiful game».

Αυτή η εκδήλωση είναι ένα σημείο συνάντησης όπου οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν, να μοιραστούν και να απολαύσουν αυτό που για τους διοργανωτές είναι πάθος και ατελείωτη έμπνευση.

Όσοι επισκεφτούν το Athens Football Festival θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σειρά από ομιλίες, ταινίες και εκθέσεις που συνδέονται με το ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, στον εκθεσιακό χώρο θα υπάρχει μια έκθεση από ιστορικά μουντιαλικά άλμπουμ της Panini, τα οποία παραχωρήθηκαν από τον μεγαλύτερο συλλέκτη Panini στην Ελλάδα, τον κ. Ράλλη Μπούρη, άλλη μία με το εξαιρετικό ποδοσφαιρικό φωτογραφικό πρότζεκτ του διακεκριμένου φωτορεπόρτερ, Άρη Μεσσίνη, με τίτλο «Football Everywhere» και πολλές ακόμη που αναγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Το Πρόγραμμα του φεστιβάλ αναλυτικά:

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου

19:00 – Εγκαίνια έκθεσης

 

Σάββατο 19 Νοεμβρίου

14:30 – Ομιλία: ΚΑΛΛΙΘΕΑ F.C., μια νέα εποχή για μια ιστορική ομάδα, με τον πρόεδρο του συλλόγου, Ted Philipakos.

 

16:00 – Προβολή: Ντοκιμαντέρ «Freedom Fields» της Naziha Arebi

Γυρισμένο σε πέντε χρόνια, το FREEDOM FIELDS ακολουθεί τρεις γυναίκες και την ποδοσφαιρική τους ομάδα στη μεταεπαναστατική Λιβύη, καθώς η χώρα βυθίζεται στον εμφύλιο πόλεμο και οι ουτοπικές ελπίδες της Αραβικής Άνοιξης αρχίζουν να σβήνουν. Μέσα από τα μάτια αυτών των τυχαίων ακτιβιστών, βλέπουμε την πραγματικότητα μιας χώρας σε μετάβαση, όπου οι προσωπικές ιστορίες αγάπης και φιλοδοξιών συγκρούονται με την Ιστορία.

 

18:00 – Debate: “Ποδόσφαιρο και Συμπερίληψη” – Κατερίνα Σάλτα, Παναγιώτα Αρβανίτη, Billy Twahir, F.C. Abalos

 

20:00 – Προβολή:  «Goal! The dream begins» του Danny Cannon

Ο εκπληκτικά προικισμένος Santiago Munez, ένας νεαρός μετανάστης στο Λος Άντζελες, έχει ένα όνειρο — να παίξει ποδόσφαιρο για μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης. Απροσδόκητα, κάνοντας μια δοκιμή με έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Αγγλίας, τη Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ, ο Σαντιάγο βρίσκεται εντελώς μόνος σε έναν κόσμο όπου το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία και οι παίκτες είναι θεοί. Τώρα, όχι μόνο πρέπει να αποδείξει ότι έχει το πάθος, το ταλέντο και την αποφασιστικότητα να τα καταφέρει δίπλα στους καλύτερους παίχτες στον κόσμο, αλλά πρέπει να ξεπεράσει τους δικούς του δαίμονες και τους δαίμονες των συμπαικτών του.

 

Κυριακή 20 Νοεμβρίου

14:30 – Workshop: Learn Fifa with a professional player, με τον Γιώργο Σπύρου

 

16:00 – Προβολή: Ντοκιμαντέρ «The Workers Cup», του Adam Sobel

Το 2022, το Κατάρ θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο, το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA. Αλλά αυτή τη στιγμή, μακριά από τα λαμπερά φώτα, τους σταρ αθλητές και τους χιλιάδες φανς, το τουρνουά χτίζεται στις πλάτες 1,6 εκατομμυρίων μεταναστών εργατών. Το Workers Cup είναι ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που δίνει φωνή στους ανθρώπους που εργάζονται για να χτίσουν την πιο μεγαλειώδη σκηνή του αθλητισμού.

 

18:00 – Debate: «Παγκόσμιο Κύπελλο με οποιοδήποτε κόστος;» συμμετέχουν οι: Διεθνής Αμνηστία, PSAPP, περιοδικό HUMBA!

 

20:00 – Προβολή: Ντοκιμαντέρ «King Otto» του Christopher André Marks

Η ταινία ξετυλίγει ένα από τα μεγαλύτερα έπη στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού, την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το 2004 από τη χώρα μας, στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς, ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη με εμπειρία στα αθλητικά ντοκιμαντέρ, η ταινία μας ξεναγεί στη διαδρομή που εκτόξευσε την Ελλάδα και μας θυμίζει το θαύμα που ένωσε ένα έθνος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter