«Athens Holidays με Ιταλικό Άρωμα και Γεύσεις!»: Μια ξεχωριστή περιήγηση στην πόλη

«Athens Holidays με Ιταλικό Άρωμα και Γεύσεις!»: Μια ξεχωριστή περιήγηση στην πόλη

Την Κυριακή 3 Απριλίου, ξεκινάνε οι Μηχανοκίνητες Περιηγήσεις του ΙΔΟΡΟ για το 2022, διοργανώνοντας την «Athens Holidays με Ιταλικό Άρωμα και Γεύσεις!»

Πιο συγκεκριμένα, τιμώντας τα 75 χρόνια από την δημιουργία της Θρυλικής Vespa, αλλά και την ταινία Roman Holidays με τους αξέχαστους Gregory Peck & Audrey Herburn, ο σύλλογος Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες συνεργάζεται με την Aθηναϊκή Λέσχη Vespa και την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ και με την πολύτιμη αρωγή του Ο.Α.Κ.Α και της Romfea Green Energy διοργανώνει μία ξεχωριστή ιστορική περιήγηση στη μεγάλη μας πόλη.

Όπως δηλώνει η Πρόεδρος του ΙΔΟΡΟ, η Olympian και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Τριπλούν κα Όλγα Βασδέκη: «Προκειμένου ακόμη να τιμήσουμε τη μνήμη της συζύγου του Enrico Piaggio, ιδρυτή της Vespa, που είχε την ιδέα να ονοματίσει το νέο (για εκείνη την εποχή) πρωτοποριακό μηχανάκι με το όνομα της σφήγκας (ήτοι Vespa), το όλο event θα είναι μία ωδή στη γυναίκα, ενώ οι Olympians και λοιπές διακεκριμένες γυναίκες θα συμμετέχουν στην πομπή ως συνοδηγοί». 

Διαδρομή

Α) Εκκίνηση: 10:00πμ Ακρόπολη. 

  • Ιταλικό πρωινό σε παρακείμενο Café Restaurant δίπλα από το Μουσείο.
  • Εκκίνηση

 

Β) Στάση: 11:00πμ Καλλιμάρμαρο.

  • Σε ένα τόπο αθλητισμού, που συνάδει με την ιδιότητά των Αθλητών και ο οποίος βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας, θα γίνει στάση για φωτογραφίες με το κοινό και αναφορές. 
  • Εκεί, την πομπή των μηχανών Vespa θα περιμένουν Ιταλικά Συλλεκτικά Αυτοκίνητα και θα συνεχίσουν όλοι μαζί την πορεία τους προς το Μαρούσι.

 

Γ) Στάση: 12:00 Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Η πομπή θα κάνει στάση στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπου θα διεξάγεται από την Επιτροπή Αθλητών της ΕΟΕ το σεμινάριο «Public Speaking». Οι Olympians που θα συμμετέχουν στο σεμινάριο θα κάνουν διάλειμμα, προκειμένου να υποδεχτούν τους συναδέλφους τους της πομπής.

 

Δ) Τερματισμός: 12:00μμ ΟΑΚΑ 

  • Μηχανοκίνητη ξενάγηση σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Παρουσίαση Αρχαιολογικών και λοιπών Ιστορικών Χώρων από τον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΚΑ κ. Κωνσταντίνο Χαλιορή 

 

  • Βραβεύσεις στο χώρο που το ΟΑΚΑ στη νότια είσοδο της αγοράς πλησίον των τύμβων του Αδριάνειου Υδραγωγείου.

 

  • Επίδειξη ιταλικής ζαχαροπλαστικής από τους κορυφαίους σεφ του Noble Pastry, με την συμμετοχή των παριστάμενων γυναικών, που θα πάρουν το γλυκό που θα παρασκευάσουν ως δώρο για το σπίτι.

 

  • Γεύμα με Ιταλικά γαστρονομικά στοιχεία από γνωστό Catering, με φόντο τις εμβληματικές εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου Αθλητικού Κέντρου της χώρας.

 

Το event τελεί υπό την αιγίδα του Ράλυ Ακρόπολις, ενώ πάντα κοντά στις δράσεις της Αθηναϊκής Λέσχης Vespa βρίσκεται η αντιπροωπεία Λυμπερόπουλος.

Ο Σύλλογος «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» Ι.Δ.Ο.ΡΟ αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό σύλλογο, ο οποίος δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2021 κατόπιν πρωτοβουλίας της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη και παγκόσμιας Πρωταθλήτριας του Άλματος εις Τριπλούν  Όλγας Βασδέκη, με αφορμή την αγάπη της για το ιστορικό αυτοκίνητο και την επιθυμία της να αναδειχθεί η ομορφιά του στο ευρύ κοινό, μέσα από τις ομορφιές και την ιστορικότητα των τόπων της Ελλάδας. 

Συμμεριζόμενοι το όραμά της και έχοντας παρόμοιες αγάπες και για άλλου είδους ιστορικά οχήματα, οι συνοδοιπόροι της Όλγας Βασδέκη στον Σύλλογο Ι.Δ.Ο.ΡΟ, ενέταξαν υπό την στέγη του την δραστηριοποίηση και με οποιοδήποτε άλλο όχημα, ήτοι μοτοσυκλέτα, ποδήλατο, πατίνι κλπ μέσα από δράσεις, events και ενέργειες κοινωνικής ευθύνης. 

Ιδρυτικά Μέλη του Συλλόγου αποτελούν λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, 

Ολυμπιονίκες όπως η προαναφερθείσα Όλγα Βασδέκη, η Νίκη Μπακογιάννη και η Πόπη 

Ουζούνη, η χάλκινη Παραολυμπιονίκης Δήμητρα Κοροκίδα, η πρωταθλήτρια ποδηλασίας Αθηνά Χατζηστύλη, καθώς και μέλη Λεσχών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, ιατροί, δικηγόροι, οικονομολόγοι, Καθηγητές Πανεπιστημίου κ.α.

Μυστικά & Documento

01/10/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter