Athens Ledra: Οι εργαζόμενοι σταματούν την κατάληψη του ξενοδοχείου

Athens Ledra: Οι εργαζόμενοι σταματούν την κατάληψη του ξενοδοχείου

Την αποχώρησή τους την επόμενη εβδομάδα προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Ledra, χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως υποστηρίζουν, ότι θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιθέτως θα τις κλιμακώσουν υπό άλλη όμως μορφή.

Οι συνθήκες στο χώρο του ξενοδοχείου όπου παραμένουν για περισσότερο από ένα χρόνο, είναι πλέον, όπως τονίζουν, πολύ δύσκολες καθώς δεν υπάρχει ρεύμα ούτε νερό.

Για περισσότερες από 350 ημέρες που το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό και μετά από τέσσερις πλειστηριασμούς που δεν ευοδώθηκαν, οι 150 περίπου εργαζόμενοι του ξενοδοχείου βρίσκονται σε μια διαρκή αβεβαιότητα χωρίς να μπορούν να θεωρηθούν ως άνεργοι ώστε να έχουν το δικαίωμα να λάβουν επίδομα ανεργία από τον ΟΑΕΔ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε από τους εργαζόμενους σε χώρο του ξενοδοχείου, επισημάνθηκε ότι όλο αυτό το διάστημα από την κυβέρνηση το μόνο που έλαβαν είναι υποσχέσεις κατηγορώντας την ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ιδιοκτησίας.

Αυτό που ζητούν είναι τα δεδουλευμένα τους, τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και τη δουλειά τους.

Με την αποχώρησή τους από το ξενοδοχείο αυτό θα παραδοθεί στους προσωρινούς ιδιοκτήτες του.

Οι νέες μορφές κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν, «ενδέχεται» να συνοδευτούν με παρουσία έξω από το Μαξίμου με στόχο συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ θα γίνουν και ομαδικές αγωγές κατά της ιδιοκτησίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter