Αθήνα και Μοσκοβισί καθησυχάζουν για την εκταμίευση της δόσης

Αθήνα και Μοσκοβισί καθησυχάζουν για την εκταμίευση της δόσης

«Δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας» δηλώνουν κυβερνητικοί κύκλοι αλλά και ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπήρξε εμπλοκή στην εκταμίευση της δόσης, από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, δήλωσε ότι η χώρα του, η Ιταλία και η Σλοβακία ζήτησαν από το Eurogroup να μπλοκάρει την εκταμίευση, μέχρι να δοθεί από την Ελλάδα ασυλία σε τρεις αξιωματούχους που είχαν τοποθετηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και διώκονται.

Υπενθυμίζεται ότι με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται σε δίκη τρία μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και της επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του δημοσίου την περίοδο 2013-2014.

Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται είναι και οι τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Πρόκειται για τον Ισπανό πρόεδρο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Ισπανικού Δημοσίου, τον ομόλογό του της Ιταλίας και τον Σλοβάκο πρόεδρο του Χρηματιστηρίου της χώρας του, οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων που εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ την πώληση των ακινήτων.

«Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά. Δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας» σχολιάζουν κύκλοι της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί αφού ανέφερε πως η χθεσινή συμφωνία «ήταν η καλύτερη δυνατή, ίσως δε και η καλύτερη που έχει επιτύχει έως σήμερα το Eurogroup», απάντησε καθησυχαστικά όσον αφορά την εκταμίευση της δόσης.

«Το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί. Δεν θα πρέπει να το δραματοποιούμε. Η εκταμίευση θα λάβει χώρα και ταυτόχρονα θα βρούμε μια λύση σε αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί κατά την άφιξή του για τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter