Αθηνά Λινού: Βγάλτε τους μαθητές έξω από τις αίθουσες – Μάθημα σε αυλές, πάρκα και εκκλησίες

Αθηνά Λινού: Βγάλτε τους μαθητές έξω από τις αίθουσες – Μάθημα σε αυλές, πάρκα και εκκλησίες

Για την ανάγκη γενικευμένης χρήσης μάσκας και την αύξησης των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός μίλησε στο documentnews.gr η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Η επιδημιολόγος επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι πρέπει η πολιτεία να αξιοποιήσει μεγαλύτερους χώρους για μαθητικές αίθουσες ακόμα και τις εκκλησίες με δεδομένο ότι είναι μεγάλος ο αριθμός μαθητών σε μικρές αίθουσες.

Η κυρία Λινού επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή σε όλες τις Δομές ενώ σχετικά με την λειτουργία των σχολείων επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι πρέπει να εκμεταλλευτούν τον καλό καιρό και να βγουν τα παιδιά εκτός τάξεων «πρέπει πάση θυσία όσο είναι καλός ο καιρός να επεκταθεί η εκπαίδευση εκτός κτιρίων.Στις αυλές και σε πάρκα και όταν λόγω του καιρού αναγκαστούν να κλειστούν τα παιδιά μέσα να είναι με ανοιχτά παράθυρα». 

Όπως εξηγεί «είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός παιδιών σε μικρές αίθουσες .Αν είχαμε τον ίδιο αριθμό παιδιών σε μεγάλες αίθουσες ίσως δεν θα είχαμε πρόβλημα γι αυτό επιμένω ότι πρέπει να αξιοποιηθούν χώροι που δεν χρησιμοποιούνται. Εγώ θα έβαζα τάξεις ακόμα και στις εκκλησίες αν είχε σύμφωνη γνώμη η Σύνοδος» και εξηγεί «άλλο να έχω 25 παιδιά σε ένα κλουβί και άλλο να έχω 25 παιδιά σε ένα πολύ ωραίο χώρο».

Ένα ακόμα μέτρο που θα μείωνε την διασπορά είναι η χρήση μάσκας στους χώρους εργασίας «Να υπάρξει μεθοδολογία για να υποστηριχτούν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας. Δωρεάν καλές μάσκες μιας χρήσεως κάθε μέρα και όπου υπάρχει δυνατότητα να μην απαιτεί η εργασία την φυσική παρουσία του εργαζόμενου, να γίνει» .

«Δεν επικοινωνήθηκε σωστά ο κίνδυνος» λέει η καθηγήτρια επιδημιολογίας δίνοντας μια εξήγηση για την άνοδο του αριθμό των κρουσμάτων «νομίζω ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν επικοινωνήθηκε σωστά ο κίνδυνος και δεν αξιοποιήθηκε μεθοδολογία επικοινωνίας ώστε να πείσει τους ανθρώπους .Οι άνθρωποι νομίζουν ότι δεν θα κολλήσουν και είναι ανθρώπινο. Αν υπήρχε μια σύνεση χωρίς τρόμο χωρίς φόβο ότι τώρα αυτός είναι ο τρόπος να ζήσουμε, με μάσκα, και με περιορισμένες κοινωνικές επαφές θα ήταν πιο απλό αλλά δεν πέρασε αυτό το μήνυμα».

Τέλος σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων στους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας η κυρία Λινού σχολιάζει «ποιος ασχολήθηκε να επικοινωνήσει με αυτούς τους ανθρώπους στην γλώσσα τους, θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά τους Σύριους γιατρούς για να μιλήσουν αυτοί στο κόσμο τους» καταλήγει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter