Αθήνα: Οι επιχειρηματίες της εστίασης «παρέδωσαν» τα κλειδιά των καταστημάτων τους

Αθήνα: Οι επιχειρηματίες της εστίασης «παρέδωσαν» τα κλειδιά των καταστημάτων τους

 Τα κλειδιά θα παραδοθούν τις επόμενες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου από αντιπροσωπεία 99 επαγγελματιών και τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΕ.

Σε μία συμβολική κίνηση, μετά από το κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), οι επιχειρηματίες της εστίασης, σε όλη τη χώρα, παρέδωσαν σήμερα τα κλειδιά των καταστημάτων τους, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους.

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε από την ΠΟΕΣΕ στο Σύνταγμα βρέθηκαν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο αντιπρόεδρος του Νίκος Γρέντζελος, και όπως σημειώνεται από το επιμελητήριο, ο κλάδος της εστίασης, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λόγω της πανδημίας, με 4 στις 10 επιχειρήσεις να δηλώνουν ότι βρίσκονται μπροστά στο φάσμα του λουκέτου.

Σε δήλωσή του για την κινητοποίηση και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς ανέφερε:

«Σήμερα ο κλάδος της εστίασης βγάζει μια κραυγή αγωνίας. Διαδηλώνει με αυτήν την εκδήλωση τον κίνδυνο, τον φόβο, την ανασφάλεια για το αύριο, γιατί τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την πλευρά της Πολιτείας δεν είναι ικανά ούτε να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας, πολύ περισσότερο να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις της εστίασης και των συναφών επαγγελμάτων ζωντανές.

Χρειάζονται μέτρα ουσιαστικής στήριξης κατά τη διάρκεια του lockdown που έχουν να κάνουν με την χρηματοδότηση και τη συνέχιση της απαλλαγής από τα ενοίκια και για τους μήνες που έρχονται, και βέβαια χρειάζονται ουσιαστικότερα μέτρα στήριξης όταν ο κλάδος επανακκινήσει. Τότε χρειάζεται άμεση χρηματοδότηση και ρευστότητα από κεφάλαια κίνησης για την επαναλειτουργία του κλάδου, επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών στο 100% για τουλάχιστον ένα εξάμηνο ώστε να διακρατηθούν οι θέσεις απασχόλησης στον κλάδο που είναι 350.000 και να μην πληρώνουμε επιδόματα ανεργίας αλλά να ενισχύουμε την εργασία, και βέβαια κούρεμα των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία και μία γενναία και ρεαλιστική ρύθμιση για τα υπολειπόμενα των υποχρεώσεων ώστε να μπορούν να πληρωθούν σε βάθος χρόνου.

Χρειάζεται επίσης να συνεχιστεί η ενίσχυση στο επίπεδο του ενοικίου καθ’ όλο το 2021 και η απαγόρευση εξώσεων με παράταση της επαγγελματικής στέγης και της προστασίας για τουλάχιστον έναν χρόνο».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣΕ Γιώργος Κουράσης τόνισε ότι τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν είναι επαρκή και πρόσθεσε ότι 1 στους 2 επιχειρηματίες αισθάνεται την απειλή ότι η επιχείρησή του δεν θα μπορέσει να ξανανοίξει. Ο κ. Κουράσης υπογράμμισε την ανάγκη γενναίων μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση και ενός στοχευμένου προγράμματος για την εστίαση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter